nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Artexpo ret un càlid homenatge al tarannà de Joan Miró, «un bon amic»

El pavelló de Mercedes Benz acollí la presentació del tapís de Carola Torres

L'estand instal·lat per Mercedes Benz a la fira barcelonina d'art contemporani, Artexpo 2000, es vestí ahir al capvespre de gala per retre un càlid homenatge a la personalitat i el tarannà amical del pintor català Joan Miró.

Recordat per la seva genial obra però evocat, sobretot, per la seva humanitat, l'artista va ser el protagonista d'un acte presidit pels principals directius de la fira, en el qual van prendre part el nét del pintor, Joan Punyet Miró, i el president de la Fundació d'Art Serra, Pere Antoni Serra, entitat que ha fet possible l'organització d'aquest tribut.

Donant continuïtat a la seva iniciativa d'homenatjar anualment un destacat artista des de l'espai del seu pavelló, Mercedes Benz organitzà una cerimònia de recordatori en què va ser peça central el tapís realitzat per Carola Torres a partir d'un dibuix original de l'artista. Així, tant el tapís com l'obra sobre paper, cedides per la Fundació d'Art Serra, van exhibir-se com a elements axials del recordatori d'una emotiva història que transcendeix l'anècdota per donar compte de la immensa humanitat del pintor.

Sota el títol de «Joan Miró, un bon amic», un text de Pere Antoni Serra permeté als assistents a Artexpo conèixer la història d'aquell dibuix que el mateix Miró decidí lliurar a Carola Torres a fi d'ajudar-la a superar la difícil situació que travessava. Teixidora d'ofici que patia l'empresonament per motius polítics del seu marit, Josep Maria Galvan, Carola Torres confeccionà amb delit un magnífic tapís que encisà el mateix Miró, peça que ràpidament passaria a exposar-se a la Galeria Pelaires al costat d'una selecció d'obres del pintor català.

Paral·lelament al dibuix original, el pavelló de Mercedes Benz exhibí ahir la portada del Mallorca Daily Bulletin que celebrà amb un tribut a Joan Miró el seu setè aniversari de publicacions. Aquest homenatge, iniciativa que engegà la gestació del recull poètic El vol de l'alosa, va encapçalar-se amb el dibuix original de Joan Miró que, poc després, serviria de base per a la destresa de teixidora de Carlota Torres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.