muy nuboso
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 11.39°
18°

Chicago exhibeix el «Tyrannosaurus Rex» més gran i complet del món

L'exemplar té 67 milions d'anys i ha permès relacionar els dinosaures i les aus

El Museu Field de Chicago, als Estats Units, presentà aquesta setmana Sue, el Tyrannosaurus Rex més gran i complet que s'ha trobat fins ara, les restes del qual han revelat noves claus sobre el vincle entre les aus i els dinosaures. Després de deu anys d'estudis i preparació, el Museu Field començà la seva temporada d'estiu abaixant les cortines i fent aparèixer Sue, un dinosaure de l'espècie coneguda como Tyrannosaurus Rex, d'uns 67 milions d'anys d'edat, aproximadament.

El nom de Sue, amb què els paleontòlegs anomenen el fòssil, es deu a la seva descobridora, Sue Hendrickson. El seu ossam, que s'ha conservat perfectament a través dels anys, ofereix una valuosa informació científica sobre els dinosaures.

Entre la informació que els científics han pogut descobrir en Sue, destaca que els dinosaures i els ocells estan directament relacionats. L'esquelet de l'animal està compost per uns 250 ossos i les seves cames són molt semblants a les d'una au.

De l'exemplar, tot i els nombrosos estudis que se n'han fet, encara es desconeix si era mascle o femella com també si era de sang freda o calenta. D'allò que estan ben segurs és del fet que Sue fa entre 12'5 i 13'7 metres de llarg i que té una alçada de 4 metres fins als malucs. El pes del seu esquelet és de prop d'una tona, encara que quan era viu devia pesar unes set tones aproximadament. La cavitat del seu cervell és tan petita que aquesta tot just devia ocupar uns 250 centímetres cúbics. Les 60 dents que s'han trobat feien cada una entre 20 i 25 centímetres de llarg.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.