algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• PATRIMONI

Eivissa presenta el seu títol a Madrid El batle d'Eivissa, Xico Tarrés, manifestà ahir a Madrid que Eivissa és «molt més que una platja o una gran discoteca», ja que té «una història i una cultura» que han estat reconegudes per la UNESCO. Tarrés va fer aquestes declaracions a la presentació dels actes commemoratius de la declaració d'Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat a Madrid, que comptà amb la presència del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas. Matas destacà que el reconeixement per la UNESCO significa «una passa important», per Eivissa, de la qual «a poc a poc es va sabent que té una cultura». L'objectiu de les autoritats balears, coneguda la nominació d'Eivissa, és que es conegui d'una manera «nova», i que representi «una alternativa diferent», al que fins ara es coneixia.EFE.

• PUBLICACIONS

Una dona i una escriptora Lucía Etxebarria descobreix la seva faceta de dona i d'escriptora a La Eva futura/La letra futura, una obra molt especial que agrupa dos llibres en un. D'aquesta manera, en una de les parts, aquesta autora es pregunta com seran les dones del segle XXI i en quin món els tocarà viure; mentre que a l'altra, acosta al lector els secrets del món literari. «No volia fer dos llibres diferents perquè em semblava que estaven relacionats i perquè tenien una coherència interna. No és un assaig, és gairebé un diari, però no privat», explicà ahir l'autora de llibres com Aguanta esto, Amor, curiosidad, prozac y dudas, Beatriz y los cuerpos celestes (premi Nadal 1998). Editors, agents, escriptors, tafaneries, reflexions serioses i dades contrastades desfilen per un crítica anàlisi sobre el present i el difícil futur de la literatura. Així mateix, Etxebarria revela un dels seus secrets millor guardats, el diagnòstic mèdic que li revelà l'esquizofrènia als 18 anys.EPR.

• ART

Julian Valle a Gianni Giacobbi La galeria palmesana Gianni Giacobbi, ubicada al carrer de Can Ribera, acollirà aquest vespre la inauguració d'una nova exposició. «Al nombre del lugar» és el títol genèric de l'exposició d'obra recent de l'artista castellà Julian Valle. El creador, que inicià la seva trajectòria a mitjans de la dècada dels vuitanta com a fundador del Col·lectiu d'Acció Artística i Espai Alternatiu, realitza ara la seva tercera visita a la galeria regentada per Karin Giacobbi, on ja mostrà l'obra al 1994 i 1997. En aquesta ocasió, Valle mostra peces de ceràmica i algunes pintures, totes elles de petit format, en les quals fa palès la seva experimentació en tècniques molt diverses. Entre elles compten dibuixos colorants sobre taula i d'altres realitzats amb òxid de ferro sobre gres. L'exposició de Valle, avalat per una trajectòria que l'ha duit a exhibir a ciutats d'Espanya i de l'estranger, com París, Rotterdam o el Quebec, es podrà veure a Palma fins el dia 24 de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.