algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

L'esperit religiós i conservador del barroc espanyol arriba al Solleric

La Planta Noble exhibeix la Col·lecció de pintura antiga de Fòrum Filatèlic

La Planta Noble del Casal Solleric irradia ja l'esperit conservador i religiós que inundava el panorama barroc espanyol, "enfront de les grans revoltes d'origen social i dogmàtic que tingueren lloc al centre d'Eruropa", a través de l'exposició d'un total de 26 obres, que integren la jove Col·lecció de pintura antiga espanyola i flamenca dels segles XVI i XVII, propietat de la Fundació Cultural Fórum Filatélico.

La tinent de batle de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu, presentà ahir l'arribada d'aquesta selecció d'obres, que des d'avui i fins el proper dia 18 de juny romandran penjades a la sala principal del centre expositiu de la ciutat.

Valorada en més de 1.000 milions de pessetes pel capital invertit per la Fundació en l'adquisició de les peces, la col·lecció «és una oportunitat excepcional per comprendre un gran moment del nostre passat artístic, quan el Nord es fusionà amb el Mediterrani», tal com ho expressà Feliu durant la presentació de la mostra, que ha organitzat Filatèlic amb la col·laboració de Cort.

Amb les peces d'autors com Zurbarán, el Españoleto, Rizi, Jordaens o Verbruggen, els espectadors podran apreciar la pintura de l'entorn artístic sevillà d'aquesta època, tot fent-se una idea força aproximada del brillant moment artístic de l'Espanya dels segles XVI i XVII, amb rellevants escoles a Sevilla, Madrid, València i del Flandes espanyol, que sumaren elements llatins a la tradició pictòrica pròpia.

Escenes bíbliques i del santoral catòlic dominen una mostra que compta també amb gran dosi de misticisme. S'hi afegeixen representacions mitològiques, natures mortes i escenes històriques costumistes, importades de l'estil flamenc que també varen tenir forta arrelada en la pictòrica hispana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.