cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• EXPOSICIONS

El Mediterrani des de l'aire La fundació Territori i Paisatge de Caixa de Catalunya ha organitzat l'exposició Mediterrània, territori i paisatge, que ofereix una sèrie d'imatges aèries i de satèl·lit que mostren com és i com s'interpreta el paisatge mediterrani. Les imatges representen cinc àmbits: el del Mediterrani, el dels bioclimes i l'ambient, la matriu territorial i el paisatge humanitzat, i la ciutat i el territori. La mostra es pot veure al museu de la tècnica de Manresa fins el pròxim dia 15 d'abril. Més enllà dels valors plàstics, el paisatge expressa la relació dels humans amb el territori, tant de les condicions ecològiques com de les accions culturals. L'exposició presenta aquest paisatge vist globalment i des de molt a dalt.EPR.

Les relacions de Kant Un mostra al voltant de les relacions del filòsof Immanuel Kant amb la vida intel·lectual de Berlín s'inaugurà ahir, en la capital alemanya on simultàniamnt es desenvolupa un congrés mundial sobre l'autor de la Crítica de la raó pura. L'exposició mostra cartes, primeres edicions, retrats de personatges de l'època i alguns manuscrits originals, acompanyats d'explicacions que permeten reconstruir les relacions del filòsof de la vida berlinesa de la seva època. Malgrat que Kant no visità mai Berlín, sempre va mantenir, des de Koenisberg (l'actual Kaliningrad) d'on no va sortir mai, estretes relacions amb la vida científica i filosòfica de l'aleshores capital prussiana. Molts dels seus treballs "aquells que són coneguts com els Petits escrits i que a diferència de les seves grans obres no estaven destinats solament a especialistes sinó a un públic més ampli", foren publicats per primera vegada en la revista berlinesa Berlinische Monastsschrift.EFE.

• PUBLICACIONS

Les dones del segle XXI, segons Rivière L'escriptora i periodista Margarita Rivière considera, després de conversar amb més de 250 dones de tot el món, que el futur passa «pel mestisstatge, per una diversitat en què desaparegui la dominació, tant d'homes com de dones», reflexió que ha plasmat en el seu llibre El món segons les dones. La historiadora i directora del Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals, Carmen Iglesias presentà ahir, juntament amb el sociòleg Vicent Verdú el darrer llibre de Margarita Rivière, al qual coincidiren a classificar «no com un llibre més de les dones, sinó com qualque cosa diferent i original que s'emmarca en el debat necessari del segle XXI». Rivière, que en l'actualitat col·lobora en La Vanguardia i El País, ha traçat aquest llibre, segons assenyalà ahir, des l'experiència que li dóna la seva professió de periodista. «He forjat la meva opinió "explicà" després d'haver parlat amb tota classe de gent, i mantenir més de 700 converses, 250 d'elles dones, per la qual cosa el llibre és molt eclèctic i plural», apuntà la periodista.EFE.

• ESDEVENIMENTS

La ciutat de les paraules El barri del Raval de Barcelona acollirà la iniciativa La Ciutat de les Paraules de l'1 al 16 d'abril. Aquest projecte artístic, organitzat pel Districte de Ciutat Vella i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, pretén que aquest barri es transformi en un immens poema visual amb la col·laboració d'artistes plàstics, escrivans i els mateixos veïns del barri. La iniciativa, que ja es va portar a terme l'any passat, té dos objectius. Per un costat promoure nous creadors i, de l'altre, involucrar tot el barri en la creació de poemes que podran penjar dels balcons i finestres. Com explicà la directora del projecte, Macarena de Vega, es tracta de «convidar els artistes plàstics a usar els carrers com a suport de les obres».EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.