algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Tots els sants empararen Pedro Almodóvar

El director aconseguí amb «Todo sobre mi madre» el tercer Oscar de la cinematografia espanyola

Després de setmanes d'especulacions, les previsions s'acompliren i Pedro Almodóvar aconseguí el més gran dels seus somnis: guanyar l'Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa amb el seu film Todo sobre mi madre. Dos dels actors més internacionals del panorama espanyol, Penélope Cruz i Antonio Banderas, foren els encarregats d'entregar l'esperada estatueta amb la qual el realitzador manxec aconseguí ser reconegut per l'Acadèmia.

Com esdevingué en l'edició dels Oscar de l'any passat, quan Sofia Loren cridà als quatre vents el nom de Roberto Benigni, en lloc de donar el nom de la pel·lícula estrangera guanyadora "en aquell cas La vida és bella", Penélope Cruz, musa del cineasta, i actriu de la cinta guanyadora, vestida amb un elegant vestit de Ralph Lauren, no pogué evitar l'emoció de cridar «'Pedro!» en llegir el contingut del sobre.

Almodóvar pujà a l'escenari del Shrine de Los Angeles i s'abraçà a ambdós actors, grans amics seus. Els agraïments del director, ja amb l'estatueta a les mans, foren dirigits, sobretot, als espanyols i, en especial, «com faig amb tots els premis rebuts» a la seva mare, «de la qui no vull parlar, doncs ploraria», explicà quasi amb les llàgrimes als ulls.

El cineasta també va agrair el suport que ha rebut des d'Espanya per aquesta pel·lícula, protagonitzada per Cecilia Roth, Penélope Cruz, Rosa Maria Sardà, Antonia San Juan, Marisa Paredes i Fernando Fernán-Gómez, entre d'altres, i que fa el número tretze de la filmografia del realitzador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.