algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Vicenç Llorca reivindica Miquel Àngel Riera com «un dels més grans» del XX

El poeta i assagista oferí un recital poètic al Centre de Cultura de Sa Nostra

67150
El poeta i assagista Vicenç Llorca. | J. Morey.

Poeta i assagista, el català Vicenç Llorca fou ahir contundent per reivindicar el reconeixement del mallorquí Miquel Àngel Riera com «un dels més grans escriptors» de la literatura catalana del segle XX. Autor d'un important estudi sobre el poeta i prosista illenc, Llorca participà ahir amb un recital sumari de la seva trajectòria al cicle «Poesia de paper», celebrat al Centre de Cultura de Sa Nostra amb la col·laboració de la Universitat de les Illes.

Autor de Salvar-se en la paraula. Introducció a la novel·lística de Miquel Angel Riera i vinculat a Mallorca amb una estimació que s'expressa sovint a través dels seus versos, Vicenç Llorca destacà la importància de la rieriana Illa Flaubert com una de les obres que més marcaren l'inici de la dècada dels noranta. Així mateix, Llorca va voler esmentar el paper «capdavanter de la literatura mallorquina en la literatura catalana contemporània», malgrat que les dificultats en els camps de l'edició, promoció i lectura facin que aquest reconeixement no sempre es doni des de Barcelona.

Llorca participà en el cicle poesia de paper fent un repàs a la seva trajectòria poètica. Sota el títol de «La plaça de la poesia», en referència a la seva noció de la poesia com a «lloc de trobada», l'autor oferí a l'auditori una visió de la seva poètica, il·lustrada amb poemes de llibres com La pèrdua, Places de mans, L'amic Desert, o Cel subtil, als que afegí composicions inèdites que apareixeran, informà, en els dos poemaris en què actualment està treballant. Un d'ells, centrat en l'evocació de la terra, comptarà amb nombroses referències als paratges de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.