algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Manacor reviu l'art dialèctic de la glosa en la II edició de la Mostra Autonòmica

Cantadors, «bertsolaris» bascs i «Troveros» murcians prendran part en la cita d'avui

91998
Munar, acompanyada del batle Riera, Felip Munar i Mateu Llodrà. | T.M.

L'associació Es Canonge de Santa Cirga celebra avui a les 20.45 hores al Teatre Municipal de Manacor la segona edició de la Mostra Autonòmica de Glosats.

És previst que hi prenguin part una vintena de cantadors de les Illes, majoritàriament de Mallorca, a més de tres «bertsolaris» del País Basc i Navarra i i cinc «troveros» de Múrcia.

Entre els participants destaca la presència d'una colla de glosadors mallorquins que tenen nou i deu anys d'edat. Entre els participants hi ha en Calafat i es Senceller, en Tomeu crespí, es Cabo Montserrat, en Tomeu Pol, en Sebastià Sostre o en Pere Capellà...

La mostra es presenta amb l'objectiu de voler ser testimoni d'unes veus que no es poden deixar perdre i de revitalitzar l'art dialèctic del glosat. Segons es comenta des de l'associació promotora de l'esdeveniment, «si no hi ha una embranzida renovadora, ja no serem a temps més que per a la recordança històrica dels glosadors».

En el decurs de la presentació de la mostra, en la qual a més de Maria Antònia Munar hi foren presents el batle de Manacor, Miquel Riera; el president de la referida associació, Mateu Llodrà i el vocal Felip Munar, es posà en relleu la importància d'aquesta iniciativa.

Llodrà esmentà la intenció d'oferir «un espectacle de creació, de riquesa etnològica i de noves formes d'improvisar i de controvèrsia dialèctica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.