algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Els rellotges s'han d'avançar aquesta matinada una hora, a les dues seran les tres

80330

Aquesta matinada els rellotges s'hauran d'avançar una hora, de les 2 hores a les 3 hores. Aquesta mesura, que es va generalitzar l'any 1974 després de la primera crisi del petroli, permetrà un estalvi d'energia del 5 per cent a cada llar espanyola. Malgrat això, segons els experts, aquest canvi podria provocar lleugers trastorns en l'organisme, com alteracions d'humor, dessincronització de ritmes biològics o irritabilitat.

La presidenta de l'Associació de Malalties del Son, María Jesús Portillo, va explicar que un estudi desenvolupat per investigadors nord-americans va demostrar que el dia que es produeix aquest canvi hi ha un 10 per cent més d'accidents de trànsit. I és que segons Portillo, la manca de son és una de les causes que pot interrompre el cicle vigília-son per una dessincronització entre els ritmes biològics i les demandes externes de la conducta.

En qualsevol cas, l'objectiu és reduir el temps d'il·luminació artificial, cosa que segons l'Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), suposarà un estalvi del conjunt de les llars espanyoles de 10.000 milions de pessetes. A més, l'estalvi en el sector comercial suposarà més de 1.000 milions de pessetes, fonamentalment a causa de la reducció del consum de l'aire condicionat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.