cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Robert Graves retorna a Mallorca amb la celebració d'una diada a la Universitat

Tres experts en l'obra de l'autor hi oferiren ahir conferències i un recital poètic

Tres conferències i un recital poètic foren ahir els actes amb els quals la Universitat de les Illes Balears tornà a col·locar l'escriptor irlandès Robert Graves a l'actualitat de l'Illa. Impartides per tres experts en la seva obra procedents del Saint John's College d'Oxford, les conferències repassaren la seva producció de novel·lística històrica, desentrenyaren la seva poètica dels texts de La deesa blanca i revisaren les relacions de la seva producció amb la tradició literària irlandesa, tres aspectes de la creació gravesiana que foren rescatats sota l'atenta mirada de la vídua de l'artista.

Celebrats a partir de les sis de l'horabaixa a l'edifici de la UIB a Sa Riera, els actes del Dia de Robert Graves impulsats des del departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina i coordinats pels professors Joana Maria Seguí i Joan Miquel Fiol s'iniciaren amb la conferència del més insigne conferenciant, el professor John Kelly. Ell fou qui abordà les relacions que Graves mantingué amb la tradició literària irlandesa, a la qual l'escriptor arribà, principalment, per la via de son pare, A. P. Graves, membre destacat d'una sèrie de societats literàries d'Irlanda i escriptor de poesia popular irlandesa. Tanmateix, la major influència irlandesa rebuda per Graves provingué del poeta W.B.Yeats, amb qui l'autor establert a Deià durant bona part de la seva vida mantingué una intensa amistat.

La segona de les conferències fou a càrrec de Grevel Lindop, especialista en literatura decimonònica a la Universitat de Manchester. Lindop fou l'encarregat de posar llum sobre les circumstàncies històriques i personals en què Robert Graves escriví The White Goddess, obra clau en l'anàlisi de la producció poètica de l'autor. Incidint també en l'estructura i l'argument del text, així com en l'obscuritat de l'obra en general, Lindop volgué destacar la influència que aquests texts, fruit de l'anàlisi racional per part de l'autor del seu acte creatiu, tingueren un cop escrits en la poesia tardana de l'autor, fet que palesà amb la recitació de dos poemes concrets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.