nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Artistes i galeristes comencen el camí cap a la regularització de relacions

Representants dels dos col·lectius es reuniren ahir per començar a acostar posicions

Els representants de l'Associació Independents de Galeristes de les Balears i de l'Associació d'Artistes Plàstics de Balears es reuniren ahir migdia en un dinar per iniciar el camí cap a un acord satisfactori per ambdues bandes. L'encontre va servir per aclarir alguns punts de comú acord, al marge del conveni definitiu, que serà engegat amb el consens de les dues parts.

El comunicat conjunt signat per Xavier Fiol, president de l'AIGAB i Biel March, president de l'AAVIB, consta de quatre punts. El primer és el «consens de demanar a totes les institucions de nivell autonòmic insular i local de crear un consell d'arts plàstiques que involucri als responsables culturals de les institucions i els membres dels dos col·lectius (artistes i galeristes) per tal de definir la política cultural dels nostres àmbits».

El segons punt acorda «pressionar conjuntament les institucions estatals, autonòmiques i locals per tal d'aconseguir les reformes legals que afavoreixin la producció i difusió artística i el foment del col·leccionisme privat i públic». Al tercer punt, ambdues associacions es comprometen a «fomentar entre els seus associats el major grau de professionalització possible demanant a les administracions pertinents el suport d'aquesta política amb les mesures fiscals adequades».

El darrer punt és destinat a afavorir les relacions per fer factible la subscripció d'ambdues parts d'un «document marc comú que pugui valer per regular les relacions entre els dos col·lectius», i s'han disposat ambdós a estudiar les propostes que cada part presenti a l'altra amb «bona disposició».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.