algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El papa demana un històric perdó públic per les errades de l'Església

'Confessam la nostra responsabilitat de cristians pels mals d'avui', digué el pontífex

En una històrica cerimònia, Joan Pau II va demanar ahir perdó públic per les culpes acumulades durant segles pels fills de l'Església, com l'ús de la violència en l'evangelització, les violacions del dret a la vida i el desinterès cap als països pobres.

«Demanam perdó per les divisions entre els cristians, per l'ús de la violència d'alguns en el servei a la veritat (en clara referència a la Inquisició) i pels comportaments d'hostilitat i desconfiança cap als fidels d'altres religions (cap als jueus especialment), va dir el papa amb veu ferma a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

Encara que amb aspecte cansat, Joan Pau II va afegir solemnement: «Confessam la nostra responsabilitat de cristians pels mals d'avui. Davant l'ateisme, la indiferència religiosa, el secularisme, el relativisme ètic, la violació del dret a la vida, el desinterès cap a la pobresa de molts de països, hem de demanar-nos quines són les nostres responsabilitats».

«Per la part de culpa que cada un de nosaltres ha tingut amb els seus comportaments en aquests mals, demanam humilment perdó», afirmà el pontífex davant unes 8.000 persones que estibaren l'interior de la basílica vaticana i els diversos milenars que seguiren l'històric moment des de la plaça de Sant Pere. Vestit de morat perquè és temps de quaresma, Joan Pau II, que es traslladà sobre una peanya mòbil fins a l'altar major, afegí que, igual que demanava perdó en nom dels fills de l'Església, «perdonam les culpes dels altres cap a nosaltres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.