nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

Breus

• LITERATURA

Premi Primavera de Novel·la L'editorial Espasa-Calpe donarà avui a conèixer el guanyador del Premi Primavera de Novel·la, dotat a la seva quarta edició amb 30 milions de pessetes. Enguany hi han optat un total de 461 obres espanyoles i estrangeres, arribades entre d'altres països d'Alemanya, Estats Units i països sud-americans com Cuba, Xile, Equador, Argentina, la República Dominicana o Mèxic. El guardó es convoca amb l'objectiu de donar suport a la creació literària i contribuir a la màxima difusió de la novel·la com una de les formes essencials d'expressió artística de la nostra època. En aquesta ocasió, el jurat d'aquest premi està integrat pels escriptors Francisco Nieva i Luis Mateo Díez, juntament amb el crític literari Angel Basanta, el subdirector general d'Espasa-Calpe, Rafael González Cortés, el director d'«Ambito Cultural del Corte-Inglés», Ramón Pernas, i el guanyador de l'anterior edició del guardó, Antonio Soler.EFE.

Biblioteca multimèdia de Santillana L'Editorial Santillana acaba de treure al mercat la seva Biblioteca Multimèdia, un sol CD-ROM que aplega sis obres de consulta, entre les quals s'inclouen la Gramática de la lengua española i l'Enciclopedia universal que, en estar connectades entre si, augmenten les possibilitats d'obtenció d'informació. El CD"Rom posa a disposició de l'usuari més de 1.000 fotografies, prop de 2.000 dibuixos, gràfics i esquemes i entorn de 700 mapes. L'obra incorpora dins del processador de textos Word una eina que permet cercar informació als diccionaris sobre els textos que s'estan processant i facilita, així, el procés i ús de les dades per treballs escolars, informes o documents.EFE.

El cor del senglar El Gran Hotel de Palma acollí el vespre del passat dimarts la presentació d'El cor del senglar, la darrera novel·la de l'escriptor andritxol Baltasar Porcel. L'acte, que comptà amb la presència de l'autor i del delegat de la Fundació La Caixa a Balears, Josep Francesc Conrado de Villalonga, va córrer de la mà del conseller de Cultura, Damià Pons, qui destacà l'ambició literària de Porcel. DdB.

• EXPOSICIONS

Vitralls gòtics de Catalunya Quaranta-un vitralls originals del gòtic català, així com els materials i la tècnica per a la seva creació són objecte de l'exposició «El vitrall. L'art del color i la llum», que ahir s'inaugurà al Centre Cultural de la Fundació La Caixa de Granollers. Entre els vitralls exhibits figuren reproduccions de l'única vidriera romànica catalana, El Martiri de Sant Llorenç, datada dels segles XI-XII, instal·lada a un museu dels Estats Units, la primera aparició de la qual va ser a una subhasta a París als anys 20. També s'hi poden contemplar vitralls cistercencs, molt austers per la prohibició d'ús de color i figura, reproduccions de les taules on es fabricaven i altres amb imatges religioses.EFE.

Cal·ligrafia japonesa El Museu Nacional d'Antropologia de Madrid presentarà entre el 15 i 30 de març l'exposició «Cal·ligrafia japonesa: treballs dels nostres contemporanis», amb obres dels principals artistes cal·ligràfics del Japó Contemporani. La mostra, que ha estat organitzada per l'ambaixada nipona a Espanya, es compon de vuitanta obres dels principals artistes, que vendran a Madrid per executar demostracions en públic. L'art cal·ligràfic o «sho», amb més de 1.500 anys de tradició a la cultura japonesa, és una manifestació artística viva i en contínua evolució, amb estils com els presentats a Madrid per presentar les tendències contemporànies.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.