algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Medalla de la Generalitat a Pierre Vilar El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya aprovà ahir atorgar la Medalla d'Or a l'historiador francès Pierre Vilar, qui ha dedicat una gran part de les seves investigacions a la història contemporània espanyola, especialment la catalana. Catedràtic d'Història a la Universitat de La Sorbonne, Vilar és autor de Catalunya dins l'Espanya moderna (1962), Assaigs sobre la Catalunya del segle XVIII (1975), Estat, nació, socialisme. Estudi sobre el cas espanyol (1982) o La guerra civil española (1986) i director d'Història de Catalunya, entre altres obres. Vilar, que dirigí l'Institut Francès de Barcelona de 1934 a 1936 i de 1945 a 1957, ja va ser investit doctor honoris causa por la Universitat de Barcelona al 1979 i al 1987 rebé el premi internacional Ramon Llull del Consell del Congrés de Cultura Catalana.EPR.

• ART

Inventari de gravats de Picasso La Direcció General de Patrimoni ha obert expedient per incloure a l'Inventari General de Béns de la Comunitat de Madrid una col·lecció de catorze gravats de Picasso denominada «Suite dels saltimbanquis». La col·lecció està en mans privades i no gaudia fins ara de cap protecció. L'expedient s'ha engegat per iniciativa dels propietaris. Després de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid s'ha obert un termini públic d'al·legacions i s'ha decidit donar audiència perquè informin sobre el valor d'aquestes obres de Picasso a responsables de l'Ajuntament de Madrid, la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i el Museu Nacional Reina Sofia.EFE.

Subhasta de Murillo a Viena L'esbós del quadre del pintor espanyol Bartolomé Esteban Murillo (1618-1682) El Sueño del Patricio, la versió definitiva del qual penja al Museu del Prado, será subhastat el proper dia 30 de març per la casa Dorotheum de Viena. Fonts de la casa de subhastes informaren que la peça procedeix d'una col·lecció privada d'Alemanya, i s'ha sotmès al peritatge de l'espanyol Íñiguez Angulo, considerat com el major expert en l'obra de Murillo. L'oli, amb les vases originals del segle XVII, sortirà a subhasta per un preu oscil·lant entre 102.000 i 131.000 euros durant una licitació d'antics mestres europeus. És una obra clau en la producció de Murillo, una peça que marcà l'inici de la seva carrera com a artista i influí en obres posteriors.EFE.

• EXPOSICIONS

Ritual de Tàpies al Reina Sofia L'exposició dedicada a Antoni Tàpies, que va ser inaugurada ahir al capvespre pels reis d'Espanya al Museu Reina Sofia de Madrid, planteja un recorregut a través de 90 peces realitzades al llarg de més de cinquanta anys per un pintor autodidacte per a qui l'art té un caràcter de ritual. «Estam davant d'un artista absolutament jove, amb una capacitat creativa i un esperit d'innovació que ens sorprèn, ens descobreix coses noves», indicà el director de la pinacoteca José Guirao. Aquesta és la tercera gran antològica de Tàpies que es fa a Madrid, on romandrà exposada fins al 8 de maig.EFE.

• LITERATURA

Cartes de Lorca a José Bergamín La firma Finarte subhastà ahir al capvespre dues cartes manuscrites de Federico García Lorca adreçades al seu amic l'escriptor i poeta José Bergamín, amb un preu de sortida de dos i un milió de pessetes. Les missives estan datades, respectivament al 1927 i al 1936, a Granada i Madrid.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.