muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El Sant Sudari es troba en perill de desaparició, segons diversos científics

La imatge de la relíquia està sotmesa a un greu procés d'oxidació

Un grup d'experts reunits a Torí ha donat l'alerta del perill de desaparició que corre la imatge del Sant Sudari pel procés d'oxidació a què es troba exposat.

Fins a 39 científics de diferents països han fet un debat sobre aquesta relíquia en un congrés internacional que s'ha celebrat a la capital piamontesa a porta tancada, sota la presidencia del seu custodi, l'arquebisbe Severí Poletto.

El Sudari és un llenç de 1'36 metres de llarg per 1'10 d'ample, amb unes empremtes de color sípia que dibuixen, en negatiu, dues siluetes de mida natural aferrades pel cap i que, segons la tradició, haurien cobert el rostre de Crist.

En el congres de Torí s'ha posat de manifest que el Sant Sudari sofreix un greu procés d'oxidació que l'enfosqueix i disminueix el contrast amb la imatge misteriosa, que amb el temps podria no ser visible sense un instrument òptic.

D'aquest risc d'oxidació en va parlar el científic nord-americà Alen Alder, de la universitat de Conneticut, que també va fer referència que tots els elements físics i químics demostren que la imatge no va poder er pintada de cap manera i que el nivell de coloració del teixit és el mateix a totes les fibres.

Per altra banda, el físic Paolo Soardo, de l'Institut italià Galileo Ferraris, va afirmar que els experiments que s'han fet al Sant Sudari apuntant amb potents focus de llum la relíquia han demostrat que els perills dels efectes llumínics estan controlats.

Els experts que han estat al congrés de Torí han remarcat el gran avanç que s'ha fet en qüestions de la ciència de donar una data exacta als objectes. Els nous sistemes del carboni 14 permeten establir amb més exactitud que la prova que es va realitzar el 1988, el temps que té el Sudari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.