algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El Casal Solleric mostrarà la col·lecció de pintura barroca de Fòrum Filatèlic

Zurbarán, Ribera i Francisco Rizi compten entre els autors representats a la selecció

Francisco de Zurbarán, José de Ribera, Francisco Rizi i Jacob Jordaens compten entre els autors representats a la mostra de pintura dels segles XVI i XVII que arribarà dins d'aquesta temporada al Casal Solleric de Palma. Es tracta de la col·lecció de pintura barroca espanyola i flamenca ostentada per la Fundació Cultural Fòrum Filatèlic de Madrid, que serà cedida al centre expositiu de Palma en el mes de maig.

En col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, la cessió de Fòrum Filatèlic farà possible contemplar a la ciutat una selecció de setze llenços amb els quals es traça un recorregut per la pintura espanyola i flamenca dels segles XVI i XVII. Obres de Francisco de Zurbarán, Claudio Coello, Francisco Rizi, Antonio Fris Escalante i José Ribera «Il Spagnoletto» compartiran al mes de maig la Planta Noble del Casal Solleric amb peces de Jordaens, Pieter Van Lint, Gaspar Pieter Verbruggen i Pieter Coccke Van Aelst, noms que representen el més destacat de les arts plàstiques d'aquell temps, tant a les escoles espanyoles com a les flamenques.

Tot i sumari, el repàs de la pictòrica de l'època que permet la vintena de llenços que integren la col·lecció de Fòrum Filatèlic suposa un recorregut tant als mestres d'aquell temps com aproximació a la diversitat d'estils i esperits que marcaren la creació. La més antiga de les peces que es mostraran a Palma és l'Adoració dels Reis d'Orient, obra sevillana de principis del segle XVII que mostra l'estil inconfusible de Francisco Varela. Testimonis de la mateixa època són l'Enterrament de Santa Catalina de Zurbarán, obra en què l'artista palesà les seves qualitats coloristes i la seva adscripció al naturalisme del primer Barroc, així com el retrat de Santa Teresa de Jesús de José Ribera «Il Spagnoletto», una de les obres més conegudes d'aquest artista valencià que es caracteritza per la seva adscripció al naturalisme napolità. Seguint amb les peces de temàtica religiosa reunides al conjunt es troben la Maria Magdalena o La Circumcisió de Francisco Rizi, el San Juan de Dios de Claudio Coello o la Fugida d'Egipte de Jacob Jordaens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.