cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Gabriel Ensenyat revisa Llull i Turmeda a un nou manual de literatura illenca medieval

Els apassionats per la literatura i aquells que s'inicien en aquesta disciplina poden gaudir de l'obra acabada de publicar de Gabriel Ensenyat i Pujol (Andratx, 1961), titulada La literatura catalana Medieval a Mallorca. Dins la col·lecció de Conèixer Mallorca, el llibre és un manual didàctic de la literatura catalana a Mallorca durant l'Edat Mitjana centrat en dues figures clau dins la història literària: Ramon Llull i Anselm Turmeda. El manual "editat per El Tall" és un treball adreçat al sector estudiantil de batxillerat i universitari que sintetitza la trajectòria d'aquests dos personatges, però que també pretén aportar coneixements sobre «autors menors», tal com ho definí l'autor, però no menys importants en l'evolució i producció literària. Llicenciat i doctor en Història per la UIB, l'autor "actualment professor de la Universitat" explicà a aquest diari que les seves recerques se centren darrerament en els autors mallorquins dels segles XIII i XV i en l'època del canvi cultural entre els segles XV-XVI.

«A part d'ells dos "Llull i Turmeda", tenim un cert nombre d'escriptors que també produïren obres de notable qualitat i que cal destacar», digué Ensenyat.

«Entre aquestes produccions "afegí el professor", hi trobam tractats els grans temes i motius literaris del període: poesies i preceptives trobadoresques, llibres relatius a la Matèria de Bretanya, obres de caràcter pietós, etc.». Segons l'autor, «tot plegat demostra que l'Illa no romania al marge dels models culturals europeus del moment, sinó que aquests hi eren coneguts, divulgats i conreats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.