cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Breus

• Art

Els gravats de Dalí a Tossa de Mar La col·lecció de gravats i dibuixos de Salvador Dalí, propietat del mecenes nord-americà d'origen ucraïnès Dmitry Piterman, es quedarà finalment a Tossa de Mar, segons ha informat El Punt. Piterman instal·larà aquesta col·lecció en el local on tenia el restaurant Samba i Gol, que l'Ajuntament li va tancar l'estiu passat perquè no tenia els permisos en regla. Ara, el col·leccionista el convertirà en un museu privat després de realitzar-hi algunes millores i preveu obrir-lo a l'abril. Piterman demanà la setmana passada una llicència d'obres menors a l'Ajuntament de Tossa de Mar, per realitzar les millores a l'antic restaurant. En el moment que l'Ajuntament va decretar el tancament del restaurant, per utilitzar-lo com a sala de festes i per les protestes veïnals a causa del soroll, Piterman va amenaçar d'endur-se els 600 gravats i pintures de Dalí, que havia cedit al Museu Municipal de Tossa. EFE.

• Literatura

La dictadura dominicana L'escriptor peruà Mario Vargas Llosa (Arequipa, 1936) presentarà demà la seva nova novel·la titulada La fiesta del chivo, en la qual recrea la dictadura dominicana del general Trujillo, l'home infinitament cruel que tiranitzà durant 31 anys tres milions de persones. Amb aquesta obra, editada per Alfaguara, Vargas Llosa se suma a la tradició de novel·les sobre dictadors, que tingué il·lustres precedents en títols com Tirano Banderas, de Valle Inclán; Yo, el Supremo, d'Augusto Roa Bastos, o El otoño del patriarca, de Gabriel García Márquez. Considerat un dels millors escriptors llatinoamericans, Vargas Llosa tenia des de feia 25 anys la intenció de novel·lar aquell període de la història dominicana. EFE.

• Exposicions

Escultors homenatgen Martín Chirino Els alumnes del taller d'escultura que l'artista canari Martín Chirino impartí l'estiu passat a la seu de Villa Iris de la Fundació Marcelino Botín a Santander han organitzat durant aquest cap de setmana una mostra amb què volen retre homenatge a l'artista, amb motiu de la seva propera onomàstica. Quinze escultors, procedents de diferents províncies espanyoles, exhibiran les seves escultures a la seu d'El Taller», en una exposició que s'inaugurà ahir. EFE.

L'aridesa de Sertao en fotos El fotògraf brasiler Helder Ferrer exposa des d'ahir a Barcelona imatges d'una àrea desèrtica i poc coneguda del Brasil, O Sertao, en una mostra que pretén reflectir la noblesa de les seves gents i que coincideix amb la commemoració del 500è aniversari del descobriment d'aquest país. L'exposició, que podrà contemplar-se fins al proper dia 15 de març en el Centre Cultural Sant Jordi de la Caixa de Catalunya, recrea la vida d'aquesta zona, una regió situada al nord-est del Brasil, pràcticament desèrtica i aïllada de la resta del país, els habitants de la qual són considerats com el poble més pur i autèntic del Brasil i mantenen intacta la seva identitat cultural ancestral. Les imatges, en blanc i negre, mostren la cara típica del país, amb cocoters, carnavals, futbol, ritus religiosos i els seus costums. EFE.

La cultura sefardita al Museu de Melilla La mostra que acollirà el Museu Municipal de Melilla al maig dedicada íntegrament a la cultura sefardita serà la base de la futura galeria sobre la història i els costums de la comunitat jueva de Melissa, que es crearà en col·laboració amb els seus representants i el Museu Sefardita de Toledo. Des de la Comissió de Cultura, es destacà la importància d'ensenyar la cultura berber, que marcà la història de la ciutat autònoma. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.