cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

La Fira des Fang vol rellançar les teuleres

El consistori comprarà les millors peces d'una mostra que ahir va obrir les portes a Marratxí

La XVI Fira del Fang de Marratxí va obrir ahir les seves portes al públic. Enguany hi ha 69 artesans exposant les seves obres, dels quals només 54 han posat els seus poductes a la venda.

L'Ajuntament de Marratxí ha disposat, per a aquesta edició, d'un pressupost de 14 milions de pessetes, que s'empraran per pagar totes les despeses d'organització d'una mostra ben consolidada. Així, els expositors només han de dur els seus productes i muntar la paradeta. L'única obligació que tenen és realitzar exhibicions de modelatge. A part d'això, el consistori ha preparat també un petit escenari perquè el públic pugui gaudir d'actuacions musicals, i així fomentar un entorn lúdic a la Fira.

En l'apartat del concurs de peces de fang, el consistori ha disposat de 300.000 pessetes per comprar les obres que el jurat triï com les millors. S'han establert dues categories: la de productes tradicionals dels ollers i la de peces de caire artístic. Les obres adquirides passaran a formar part del Museu de Ceràmica de Marratxí.

Allò que es va demanar als participants fou que els objectes que es presentassin fossin artesanals. En el cas de la ceràmica decorativa, s'han admès peces que són fetes de manera autòctona o bé singulars. També s'hi han admès complements ornamentals en el sector del material de construcció. D'altra banda, i com va sent costum any rere any, el jurat atorgarà els premis Benet Mas als expositors que es distingeixin per la seva brillantor, estètica, composició i imaginació.

La gran protagonista de la present edició es la teulera. Amb aquest motiu s'ha muntat una exposició en la qual es mostra com és la teula i la teulera. El Museu de Mallorca ha cedit, per a l'ocasió, unes peces antigues sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.