algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

«Semblar una mestressa m'ajuda en el cinema»

L'actriu María Galiana és aquests dies a Calvià per participar en els actes del dia de la dona

L'actriu María Galiana, guanyadora del Goya a la millor interpretació femenina de repartiment pel paper de Rosa a la pel·lícula Solas, fou present a Calvià per participar en els actes organitzats per l'Ajuntament amb motiu de la celebració del dia de la dona, el dimecres que ve. Aquests s'encetaren ahir amb la projecció del film de Benito Zambrano en el qual segons l'actriu es reprodueixen vivències i sentiments molt reals i propers als d'algunes dones d'avui dia.

A totes elles anima «a treure tot el partit a la seva lletja realitat tal com feia Rosa» i que «per limitada que sigui la seva llibertat sempre l'emprin al màxim i enfoquin les coses de la manera més positiva possible». Quant al film Solas, l'actriu destaca el fet de ser tot un document sociològic i comentà que l'èxit obtingut, tot i que sense esperar que arribàs a ser una obra de culte, esdevé pel fet que «el guió per si sol ja era una petita obra d'art».

El seu enregistrament, dut a terme en 29 dies i amb el pressupost mínim, acabà de perfeccionar aquesta «petita obra d'art» atorgant-li un gran sentit emocional i plaer estètic que segons l'actriu rau també en el «mèrit de Zambrano a l'hora d'aconseguir que els actors actuïn sense que semblin actors». Pel que fa a projectes de futur, l'actriu explicà que després de quaranta anys de dedicació a l'ensenyança aquest estiu es retira per començar una nova carrera com artista.

Afirma ser «una de les poques artistes d'edat amb quilos de més i aparença molt normal, fàcil d'identificar amb el tipus popular de mestressa» i posa en relleu la seva predilecció pel cinema esmentant que «tot en ell és pura màgia i mentida i que per això és més autèntic que el teatre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.