cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

Breus

• ART

Les ceràmiques de Picasso, a Valladolid L'exposició Picasso, Ceràmiques, que s'inaugurà ahir a Valladolid amb peces propietat de la Fundació Serra, recull per primera vegada en la Península les obres més representatives de l'activitat de l'artista com a ceramista. La comissària de la mostra, Dolores Duran, assegurà durant la presentació que es tracta de la primera mostra que ofereix una «visió completa» de Pablo Picasso com a ceramista, tot i que advertí que a Palma ja se n'havia muntat una altra amb la meitat de les peces. Duran recalcà la importància que tingué Picasso en la dècada dels quaranta perquè l'alfareria i la ceràmica tinguessin una consideració d'art. L'exposició, que romandrà oberta fins al 23 d'abril, es traslladarà després a Sevilla i a Pamplona. Posteriorment començarà un periple per Argentina i per Montevideo. Aquestes ceràmiques ocuparan una sala destacada en el Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,la primera pedra del qual es posà fa unes setmanes en presència del ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy i de les màximes autoritats de les Balears i de Mallorca. EFE.

Cent milions pel Museu Sorolla El Ministeri de Cultura del Govern central invertirà enguany cent milions de pessetes en obres d'acondiciament per a la casa del pintor Joaquim Sorolla. Així ho anuncià ahir el director general de Belles Arts, Benigno Pendas, en la presentació de la guia del Museu Sorolla, la primera d'una col·lecció dedicada als 17 museus estatals. L'edició de la guia, de fàcil consulta i adreçada al gran públic, és fruit del conveni de col·laboració subscrit entre el Ministeri i l'Editorial Electa Espanyola, especialitzada en llibres d'art. Pendás reivindicà «la importància decisiva» que tenen els petits museus, com l'instal·lat a la casa del pintor Joaquim Sorolla, «que té un caràcter exquisit», i assenyalà que l'Administració central ha donat per conclòs el traspàs de competències en matèria de museus a les comunitats autònomes.EFE.

Excepcional mostra de Botero Una bona part de la col·lecció privada de l'artista colombià Fernando Botero, 120 obres entre pintures, dibuixos i escultures, s'exposa des d'ahir al Palazzo Bricherasio de Torí per darrera vegada a Europa. Després de la mostra, dirigida pel mateix artista, les obres seran donades a dos dels més prestigiosos museus colombians, el d'Art Contemporani de Bogotà i el d'Art Modern de Medellín, ciutat natal de l'artista. El gros de la col·lecció l'integren 22 olis inèdits, als quals s'hi afegeixen dibuixos i escultures, en bona part realitzades a la darrera dècada. Segons declarà l'artista, «he escollit Torí perquè estim Itàlia i mai abans no havia mostrat la meva feina en aquesta ciutat».EFE.

• RECONEIXEMENTS

El Consell de les Pitiüses a Joan Marí El Consell Insular de les Pitiüses retrà avui un homenatge a l'historiador eivissenc Joan Marí Cardona, guardonat pel Govern amb la Medalla d'Or de la Comunitat. Segons apuntà la consellera de Cultura, Fanny Tur, aquest acte «serà un poc més privat, particular i senzill», atès que sols hi assistiran els seus familiars i amics. Tur subratllà que la intenció del Consell és que la recepció «esdevengui quelcom emotiu, amb una aproximació al seu treball i a la seva figura». Des del Consell s'ha destacat la tasca d'investigació que ha desenvolupat l'historiador eivissenc, com també els mèrits que l'han fet mereixedor de la distinció que rebé dimecres passat a Palma. L'homenatge tindrà lloc a les set de l'horabaixa a la Sala de plens de la primera institució pitiüsa.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.