cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

Els cosmonautes abandonaren la Mir amb tristesa i tanquen la portes a tretze anys d'història

La tripulació de l'estació espacial Mir tenia previst abandonar ahir a la nit el vell domicili orbital que ha estat l'orgull de Rússia, trists per deixar la nau sota control automàtic. Un portaveu dels controladors a Terra digué que els dos cosmonautes russos i el seu company francès esmentaren la seva tristesa per acabar la missió tripulada de la Mir, de 13 anys de vida i deixar-la sola fins que es prepari la seva caiguda a la terra l'any pròxim.

«Tot equip s'entristeix però aquesta tripulació està molt més trista perquè quan un partia, un altre hi quedava», declarà. «En aquest cas deixen la nau buida» digué Valerie Lindyn que afegí que «per una altra banda quan tornin a la Terra es reuniran amb les seves famílies i això és bo».

El portaveu va dir que els russos Viktor Afaneyev i Sergei Avdeyev i el francès Jean Pierre Haignere, encara estaven acabant els preparatius per abandonar la Mir, que es retirarà definitivament si no es troben fons per mantenir-la en òrbita. S'esperava que tornassin a la terra a les 00'35 d'aquesta nit passada, unes tres hores desprès d'abandonar la Mir, el darrer gran símbol del poder espacial de Rússia.

Avyedev torna a la Terra amb un rècord difícil de rompre ja que haurà passat 742 dies en òrbita. Els diaris russos es lamentaven de la sort de la Mir, el capítol final de la qual serà possiblement una darrera visita d'una tripulació per febrer o març del 2000, quan es prepari el seu descens a una òrbita més baixa que la consumeixi en el seu fregament amb les capes més espesses de l'atmosfera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.