algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L'elit del ballet mundial estrena a Palma

La Gala de les Estrelles reuneix nou primeres figures espanyoles en un espectacle irrepetible

Una de les mostres més completes de la millor dansa del món estrena avui vespre espectacle a l'Auditòrium en el marc del IV Festival de Ballet de Mallorca. La Gala de les Estrelles reuneix per primer cop a l'Illa nou de les primeres figures de la dansa clàsica i contemporània en un espectacle lleuger, en el qual els temes tradicionals es combinen amb els de la nova creació i màxima novetat. Entre aquests darrers, destacada menció mereix l'estrena mundial de la peça Cor Endins, una coreografia de Ricardo Franco que serà interpretada per Joaquín de luz, primer ballarí de l'American Ballet Theatre.

En aquesta, sobre un fons musical en viu a base de percussió i guitarra, al més pur estil del flamenc, el dansaire combina en extrem la tècnica dels passos lleugers de la dansa clàsica amb el pes dels del folklore flamenc. Un treball definit pel seu coreògraf com a «intens i curt, que permet al dansador retrobar-se amb les arrels que du dintre seu».

La gala s'introdueix amb aquesta peça de nova creació per endinsar-se en temes contemporanis; com el Firstext de William Forsythe que interpretaran Ion Garnica i Jona San Martín, ambdós solistes del Ballet de Frankfurt; o altres més tradicionals com la Muerte del Cisne. L'obra clàssica tanca la primera part de l'espectacle i és interpretada per la primera ballarina i premi nacional de dansa, María Giménez.

Aquesta ha escollit per a l'ocasió una versió senzilla sobre una coreografia original de Maya Plietskaya amb arranjaments de Josefina Méndez. La interpretació d'aquesta peça és també una de les primícies esperades d'avui vespre en ser el primer cop que és duita a escena per aquesta dansaaire.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.