algo de nubes
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 7.61°
16°

Arriba l'estilogràfica més cara del món

La ploma, que està registrada al Guinness, s'exhibeix aquests dies a Palma

La ploma estilogràfica més cara del món està, des d'ahir, exposada a Palma. El preu ha fet que, fins i tot, estigui registrada al Guiness: gairebé desset milions de pessetes. L'estri en qüestió forma part d'una col·leció anomenada Meisterstük Royal de Montblanc. Fins ara, l'han poguda veure a Madrid, Bacelona, València, Saragossa i Bilbao. Després de Palma, continuarà voltant arreu del món.

Ara es pot contemplar a la secció de complements d'escriptura d'El Corte Inglés, col·locada a un expositor, una vitrina de vidre sobre una tela negra de vellut. Juntament amb la ploma, es troben altres peces de la col·leció: el rellotge amb esfera de brillants (que puja a tres milions), els botons de puny (un milionet de no res) i el passador de corbata (només 334.924 pessetes). Totes les joies estan elaborades en ònix, or massís i diamants. A Palma només han arribat aquests complements, però la col·lecció n'inclou d'altres.

Sobre l'estilogràfica, cal destacar que només n'hi ha dues d'exposició en tot el món. Els col·leccionistes -i compradors- compulsius n'han comprat entre deu i quinze exemplars, sobretot a Estats Units i a França.

La ploma és d'or massís i porta un total de 4.810 diamants, amb talla de brillant. Les fa un especilista en joieria per encàrrec, que sol torbar-se nou mesos a enllestir la feina. El nombre de diamants representa els metres de la muntanya Montblanc, la més alta d'Europa, i la característica estrella blanca que apareix a totes les peces de qualsevol de les seves col·lecions representa la neu de la cima.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.