cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Atapuerca reuneix troballes de tota l'evolució humana patida per Europa

Els jaciments alberguen restes humans des del primer habitant

Els jaciments arqueològics de la serra d'Atapuerca són els únics que alberguen restes humanes des del primer europeu «Homo Antecessor», amb una antiguitat d'un milió d'anys, fins l'Homo Sapiens Sapiens, segons els resultats obtinguts a la campanya d'excavacions d'enguany.

En aquesta campanya d'excavacions es trobaren, a la cova del Mirador, les restes d'una dona amb una antiguitat aproximada de tres mil anys, pertanyents a l'espècie Homo Sapiens Sapiens.

Aquesta troballa suposa que en aquests jaciments pot haver-hi restes de totes les espècies que habitaren Europa, fet que els fa únics per a l'estudi de l'evolució humana en el continent europeu.

A l'any 1994 els investigadors trobaren en la Sima dels Óssos, restes d'homínids amb una antiguitat propera al milió d'anys. Després de diverses investigacions, es va concloure que eren d'una espècie, no coneguda fins aleshores, dels primers pobladors d'Europa, que fou batejada amb la denominació d'Homo Anteccesor. A la sima s'han trobat, fins ara, restes d'almenys 32 individus amb una antiguitat propera als 350.000 anys, d'una espècie anteneandertal.

Els investigadors iniciaren enguany els treballs d'escavació a la cova del Mirador, amb l'esperança de trobar noves restes humans més modernes i de diferents especies de cara a completar tota la seqüència de l'evolució humana a Europa. Després del descobriment de les restes de l'Homo Sapiens Sapiens, no es descarta, trobar en aquest mateix jaciment noves restes d'altres espècies que habitaren la serra d'Atapuerca, ubicat a 17 quilòmetres de Burgos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.