cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

Un exhaustiu catàleg recull tota la mostra de Joan Miró a Dortmund

Ahir s'inaugurà l'exposició integrada per 123 peces de l'artista

62218
Portada del catàleg de 312 pàgines.

Ahir horabaixa, a les 18.00 hores, i amb música de Joaquín Rodrigo, Peter Michael Braun (l'obra que va dedicar a Miró), Ravel i Stravinski es va inaugurar, a Dortmund, l'exposició Miró. Weke aus Mallorca, que romandrà al Museu am Ostwall de la ciutat fins al dia 14 de novembre.

Només fa un parell de dies que la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma va rebre el catàleg que el museu alemany ha elaborat en motiu d'una exposició que la regidora Carme Feliu va qualificar de «molt important». Són tres-centes dotze pàgines, enquadernades per Palace Editions, on es reprodueixen articles d'estudiosos del català universal i també un que l'artista va escriure el 1959, en què parla de les arrels (Van Gogh, Cézanne i Rousseau), de la seva trajectòria vital i artística.

El catàleg també es fa ressò dels escenaris on vivia la pintura Miró. L'estudi Sert, la vista que albirava cada matí des de ca seva, els materials que emprava,... els objectes que envoltaven Miró són reproduïts en extenses i exhaustives fotografies. La part més important del volum es dedica a les obres que integren l'exposició, integrada per cinquanta-nou pintures de gran format, vint-i-tres escultures, quinze dibuixos i vint-i-sis gravats que han sortit dels Fons de la Fundació de Palma.

Les obres, centrades en els anys 70 (període cent per cent mallorquí) reflecteixen un profund anticonformisme. Vora el color que va caracteritzar plàsticament alguns dels períodes de creació de l'artista, hi ha algunes de les teles que integren aquesta mostra en les quals només va emprar el blanc, el negre i les seves mescles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.