algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Pintura

Adquisició de gravats de Rembrandt Un holandès comprà en un mercat per a col·leccionistes de llibres, per tan sols 25 dòlars, dues caixes amb ordinàries edicions usades entre les quals trobà dos gravats de Rembrandt. Diversos historiadors i experts autentificaren els gravats, que estaven cuidadosaments empaquetats en un sobre antic, i calcularen el seu valor en torn de 17.000 dòlars. Un dels gravats, de 1631, mostra la mare del pintor i l'altre, 1633, un bon samarità. El comprador, la identitat del qual no es revelà, adquirí els llibres a Deventer, a prop d'Amsterdam. Això comença a ser un fet més habitual del que sembla, ja que aquesta no és la primera vegada que es fa una compra d'aquestes carecterístiques; per maig una dona comprà un llibre per uns dòlars i hi descobrí dos gravats més de Rembrandt amb un valor de més o manco 50.000 dòlars. DdB.

Carles V no era col·leccionista d'art El director del Museu del Prado, Fernando Checa Cremades, afirmà que Carles V a més de no ser col·leccionista d'art, mantingué una relació estranya amb la pintura i l'escultura, molt contrastada amb la del seu successor Felip II, que sí mantingué un interès directe per les obres. Ho manifestà durant la primera jornada del curs «Els llocs reals d'Espanya en el regnat de Carles V» que té lloc aquesta setmana a la Universitat d'estiu de l'Escorial.EFE.

Exposició «Velázquez y Sevilla» La Conselleria de Cultura de la Junta d'Andalusia restaurà a l'Institut Andalús de Patrimoni Històric diverses obres documentals i bibliogràfiques dels segles XVI i XVII que pertanyien als fons de l'Arxiu Històric Provincial de Sevilla i a la Biblioteca General de la Universitat de Sevilla com a motiu de l'exposició «Velázquez y Sevilla» que tindrà lloc la propera tardor a la capital andalusa per commemorar el quart centenari del naixement del pintor. El taller està adscrit al Departament de Tractament del Centre d'Intervenció de l'Institut Andalús de Patrimoni Històric i comptarà amb una instal·lació bàsica en la qual ja estan realitzant intervencions dins de l'actual programació del centre.EFE.

• Literatura

Premi de novel·la El premi de novel·la Fernando Quiñones, instaurat en memòria del novel·lista gadità i que amb una dotació de tres milions de pessetes, segons anunciaren responsables de l'entitat financera Unicaja, constitueix la principal novetat dels certàmens convocats per al període 1990-2000, així com també destacaren que és dels premis més ben dotats econòmicament. A aquest premi podrà optar qualsevol treball escrit en castellà. Un jurat nomenat per la Fundació decidirà l'obra premiada, que serà publicada per l'editorial Alianza.EFE.

• Comunicació

I premi nacional de periodisme Doñana La Fundació pel Desenvolupament Sostenible de Doñana i el seu Entorn i l'Associació de la Premsa d'Huelva convoquen aquest premi en les seves modalitats de ràdio, televisió, premsa i fotografia. Podran presentar-se a aquest premi els treballs que hagin estat objecte de difusió als mitjans audiovisuals o impresos i editats a l'Estat espanyol. Aquests treballs hauran, així mateix, d'estar editats entre el període comprès entre dia 1 de gener i el dia 30 de novembre de 1999, i que tenguin com a tema genèric del treball la relació amb el desenvolupament sostenible de la comarca de Doñana, els pobles que la integren i la seva relació amb els parcs Nacional i Natural de Doñana. S'estableix un únic premi dotat amb mig milió de pessetes. L'admissió dels treballs es tancarà el 10 de desembre.EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.