algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Manual pràctic per volar damunt la mar

Mallorca ofereix bones oportunitats per tal de practicar el surf, un esport amb filosofia al darrere

JAUME ROSSELLÓ. Palma.
Pensau un moment com viatjar a més de 30 nusos, sense cap renou (el vent i l'aigua), i volant de tant en tant a tres metres per damunt de les ones. El resultat és gairebé de somni, una imatge onírica que es pot complir amb un poc d'esforç i alguns més doblers. Perquè un equip de windsurf costa des de les 200.000 pessetes fins a les 500.000, i aprendre a «volar» pot costar entre un i dos mesos de valuós temps. El que en un principi semblarà una afició corrent es convertirà en una obssessió quasi religiosa. Cada nit hi haurà brega amb la família, que vol veure el futbol quan tu vols posar el temps de TV3 (els altres solen errar). Picó prediurà ponentada i tú prepararàs el cotxe amb les taules. T'escaparàs de la feina o de la universitat (o de totes dues a la vegada) i posaràs una excusa a l'al·lota o a l'estimat.

Al contrari del que moltes persones pensen, a l'illa de Mallorca hi ha bones condicions per tal de poder practicar aquest meravellós esport. A l'estiu cada dia es pot surfejar aprofitant l'embatet que bufa entre entre les dues i les cinc de l'horabaixa. A vegades, Eolo sorprèn amb alguna ponentada o nortada, aquesta darrera omple l'autopista d'Inca de taules amb un cotxe a davall que van cap el nord. A més, si el pressupost ho permet, es pot fer l'obligada visita a las meques del windsurf: Guincho a Portugal, Tarifa a Cadis o les aigües somniades de Hokippa a Hawai.

Però s'ha de de confiar que la Roqueta doni les condicions necessàries per practicar tant l'eslàlom com el surf d'ones o Wave. Per practicar el primer s'ha de menester una taula d'entre 2'70 i 3 metres de llargària i una vela de entre 6 i 8 metres quadrats. Aquesta modalitat es caracteritza per ser practicada amb poc vent (a partir de força 3), així que dominarà la velocitat sobre el salt. Per la segona modalitat s'ha d'aconseguir una taula més curta i una vela més petita (de 4 a 5 metres quadrats) ja que les condicions són més fortes i les ones grosses et permetran botar com l'al·lot de la foto (n'Andresín). També hi ha la modalitat costera, molt practicada a la platja de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.