nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Destacats directors escullen «Psicosis» com l'obra mestra d'Alfred Hitchcock

Un ventall internacional de destacats directors de cinema escollí Psicosis com l'obra mestra d'Alfred Hitchcock. La revista Sight and Sound demanà als directors, que incloguessin des del nord-americà Martin Scorsese fins l'australià Baz Lurhmann, que escollissin la que considerassin la millor pel·lícula de Hitchcock per commemorar el centenari del seu naixement. Psicosis, l'esgarrifosa història de Norman Bates i la seva mare, propietaris d'un tètric motel, superà Vértigo i Notorius com la pel·lícula preferida dels directors consultats.

El director de Sight and Sound, Nick James, digué que «durant els anys seixanta i setanta, Psicosis fou considerada com una sagnant pel·lícula sensacionalista. Però més recentment ha arribat a ser un treball altament venerat. Cada quadre és magnífic i és considerat possiblement com el film més influent que s'ha fet després de Ciutadà Kane». Psicosis fou duita novament a la pantalla pel director Brian de Palma, que seguí escena per escena el guió de la cinta original i donà els papers principials a Vince Vaughn (que féu el paper d'Anthony Perkins) i Anne Heche (la interpretació de Janet Leigh). Precisament aquesta pel·lícula és una de les que es poden veure avui, i el cap de setmana que ve, als multicinemes Chaplin dins les tradicionals 12 hores de cinema de Terror.

El proper divendres, 13 d'agost, se celebrarà el centenari del que ha estat considerat el mestre del suspens. Arreu es preparen homenatges, cicles i recordatoris de la figura d'aquest peculiar director que es caracteritzà, a banda de per la seva mestria en el moment de crear situacions de terror i tensió, per aparèixer a totes i cadascuna de les seves pel·lícules. A les darreres produccions, el director optà per aparèixer tot d'una per evitar que els espectadors estiguessin més pendents d'ell que de la trama del film, històries sempre plenes de rosses gèlides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.