cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

La platja i els seus treballadors

Hi ha molts d'oficis orientats envers el turista que passa el dia a la zona costanera de l'Illa

El cicle de vida de la platja "en aquest cas la de Palma" és curiós. Els encarregats de netejar els carrers es queixen de la brutor i les deixalles que produeix la gent quan va gata. Mentrestant, les discoteques ofereixen, mitjançant els tiqueters, nits plenes d'alcohol i desenfrè. Així transcorre l'estiu. Tota una dialèctica girant entorn els turistes. Una controvèrsia en què alguns opinen que s'ha de ser permissiu amb el turisme perquè són la font d'ingrés i d'altres diuen que se'ls ha d'aplicar mà dura.

Mario és tiqueter: «M'agrada aquesta feina, coneixes gent i et distreus, però a partir de les dotze de la nit comença a haver-hi alemanys gats, que no atenen a raons, és l'únic problema». Quasi tots els tiqueters vénen de la Península. «Supòs que som tots de fora perquè aquí ningú no la vol, aquesta feina».

Gairebé tots tenen la mateixa opinió, del seu treball: «Quan els alemanys van gats, a vegades em toquen o m'agafen i se'n riuen de mi, és l'únic que no m'agrada d'aquesta feina», diu Bàrbara, una al·lota que fa feina set hores al dia i set dies a la setmana.

La brigada de neteja de la platja també es queixa de la gent beguda: «...estam acostumats a trobar papareres arrabassades i els carrers plens de vidres romputs» diu un dels encarregats. El responsable dels velomars assegura que «a la nit la gent empra aquestes embarcacions per beure i menjar. Té poc respecte amb la gent que després ha de fer feina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.