algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• Art

Miquel Segura La Galeria Es Porxo de Campos prepara aquests dies una exposició de pintures del mallorquí Miquel Segura. La mostra, que s'inaugurarà el proper dissabte dia 6 d'agost i romandrà oberta fins al darrer dia del mes, constitueix una exhibició de l'obra més recent d'aquest artista, nascut l'any 1961 a Palma i conegut per les nombroses exposicions que ha realitzat arreu de l'Illa. L'artista és presentat al catàleg de la mostra per l'escriptor i expert en art Guillem Frontera, que destaca: «Miquel Segura està en possessió d'un món personal de copiosa fertilitat, que sap transmetre amb poètica intimista, a les antípodes de qualsevol estridència». DdB.

Galeria Maneu La Galeria palmesana de Joan Oliver «Maneu» ha inaugurat darrerament una nova exposició de pintures, conformada per un bon nombre de llenços de Joan Vallespir. DdB.

• Patrimoni

Estudi de les coves a Atapuerca El projecte de l'arqueòloga Ana Isabel Ortega, membre de l'equip investigaddor d'Atapuerca, ha estat escollit pel Comitè de Selecció d'Investigació sobre Atapuerca, que patrocina Iberdrola. El treball premiat tractarà de trobar les causes de la formació de les coves de la serra d'Atapuerca, on es localitzen jaciments sobre l'evolució humana més importants del món. La beca d'investigació està dotada amb 115.000 pessetes anuals durant els quatre primers anys de realització de la tesi, que serà dirigida pel professor José María Carretero, i codirigida per un dels directors de les excavacions, Juan Luis Arsuaga. Aquesta és la primera vegada que Iberdrola concedeix una beca d'investigació a la Universitat de Burgos, amb la qual col·labora en altres projectes. EPR.

• Literatura

Vint nou directors de cinema espanyol Són vint els nous cineastes espanyols que el crític cinematogràfic Carlos F. Heredero ha reunit en el seu llibre 20 nuevos directores del cine español, en què analitza la trajectòria d'aquests talents «sense etiqueta comuna», que no conformen cap tipus de moviment però que han regenerat el panorama cinematogràfic. Segons explica l'autor, aquesta renovació del cinema espanyol va prendre forma entre 1991 i 1992, quan quatre cineastes bascos (Àlex de la Iglesia, Julio Medem, Juanma Bajo Ulloa i Enrique Urbizu) obriren «un important front de renovació i quasi ruptura amb les històries de l'univers temàtic i les imatges del que fins aleshores es coneixia com a cinema basc». Tot i existir «la temptació de cercar una etiqueta col·lectiva, aquesta definitivament no existeix», apunta Heredero, i assenyala que aquests joves tenen «pocs parentescs amb aquell Nou Cinema Espanyol» del que van sortir Saura, Camus o Regueiro. EFE.

Una antologia recupera César Vallejo Voy a hablar de la esperanza, una antologia del poeta peruà César Vallejo, arriba a les llibreries espanyoles com l'esbós d'«una veu que no pregona ni declama, sinó que musita», segons l'encarregat de preparar l'obra, Américo Ferrari. El patiment físic i moral, la tortura de l'abandó, la dolorosa orfenesa humana, l'angoixa de la mort i, sobretot, la vida moribunda poblen els versos desconsolats d'aquesta selecció poètica que ara ha editat Círculo de Lectores. D'ideologia afí a la praxi comunista, Vallejo es mostra com a literat especialment solidari a la selecció, inclosa a la l'antologia, de les creacions editades pòstumament per la seva viuda, sota el títol de Poemas humanos. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.