nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

17 cintes opten als premis de la Mostra de Cinema Alternatiu del Mediterrani

El Teatre Municipal d'Inca acollirà demà la clausura i lliurament de premis

Entre la diversa oferta de cinema a la fresca, certàmens de curtmetratges i mostres locals, la I Mostra de Cinema Alternatiu del Mediterrani s'afegeix a copsar la inusual demanda cinèfila de la present temporada estival. L'esdeveniment organitzat per l'Àrea d'Imatge de la Fundació ACA (Àrea de Creació Acústica), ha fet públics ja els noms dels desset seleccionats d'un total de quaranta-vuit cintes rebudes. Entre ells n'hi ha deu de realitazadors illencs.

La visualització de les cintes escollides pel jurat es va fer els passats dies 17 i 24 de juliol a Son Bielí, la seu d'ACA, amb una presència acceptable de públic. Tot i que els membres del jurat no s'han pronunciat per cap de les pel·lícules, la cinta Yul signada per Rodrigo Cortés apunta com una de les màximes candidates per adjudicar-se un dels tres premis. En l'apartat de mencions, es confirma la distinció per una de les revelacions interpretatives del certamen. Es tracta de la joveníssima protagonista de la pel·lícula Hola desconosido, una altra de les favorites per al primer premi.

La I Mostra de Cinema Alternatiu del Mediterrani neix amb la intenció de potenciar i donar a conèixer una alternativa cinematogràfica a la que habitualment s'exhibeix a les sales comercials. «Pretenem que el públic pugui comprovar que el cinema independent pot ser molt millor del que veim per la televisió», explicà el president d'ACA, Antoni Caimari. Les còpies presentades en format VHS o Súper VHS (Sistema Pal), podien partir d'originals realitzats en qualsevol dels formats habituals (súper 8, 16mm., 35mm.) només havia de complir com a requisit tractar d'un tema relacionat amb la Mediterrània.

Malgrat que enguany s'ha rebut només material nacional, la mostra va adreçada a tots els països, especialment als de la conca mediterrània. Quant a això, els organitzadors són optimistes per l'edició vinent, en què pensen superar la xifra de cent obres. Així mateix el circuit compartit enguany per les viles de Búger i Inca té pensat ampliar-se al municipi de Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.