nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Deu escriptors mallorquins recorren amb «Península» els racons de l'Illa de la Calma

C.C. Palma.
Baltasar Porcel, Carlos Garrido, i José Carlos Llop són alguns dels escriptors mallorquins que han participat al darrer número de la revista Península, que dedica el dossier de les pàgines centrals a un recorregut exhaustiu per «L'Illa de la Calma».

El reportatge, en el qual participen un total de deu escriptors mallorquins, s'ha realitzat amb l'objectiu de viatjar als millors racons de l'Illa de la Calma» i «descobrir Mallorca més enllà del mite». Així, el dossier s'obre amb la Carta de viatge escrita per Baltasar Porcel, en què descobreix «El vertader rostre de l'Illa». Segueix el text de Carlos Garrido, centrat en els misteris de l'illa talaiòtica, el recorregut de José Carlos Llop pel centre antic de Palma, l'itinerari a peu per la serra de Tramuntana de Sergi Ramis i el recorregut amb l'antic tren de Sóller de la mà d'Andreu Manresa.

El reportatge es completa amb l'atenció a aspectes determinants a Mallorca, com són els paisatges que encisaren sensibles artistes, elements autòctons com les ensaïmades, embotits o siurells, la bellesa subterrània de les coves o els oficis propis de la ruralia.

Un dels principals encerts del reportatge, que llinden la tradició i el mite, és el conjunt de fotografies realitzades per Oriol Alamany que l'il·lustren, en les quals s'immortalitzen imatges com la bòveda de la Seu, la necròpoli de Son Real, els cultius en terrasses de Banyalbufar, les oliveres centenàries i l'interior de la vidreria d'Algaida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.