algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Vicente Escudero inaugura les visites d'«Els amics de Miró» a la Fundació

El centre acull la primera mostra del popular «bailaor» flamenc

82914
Els dibuixos del ballarí envolten la imatge del tàndem Escudero-Carmita. | P. B.

Vicente Escudero és el primer dels «amics de Miró» que visita les dependències de la Fundació a Palma. Ho fa amb «Mi baile», una mostra en què s'apleguen 55 dels dibuixos realitzats pel ballarí flamenc en què el ball sempre esdevé motiu protagonista. Considerat el gran mestre del ball clàssic flamenc, Escudero va desenvolupar la seva faceta de pintor de manera molt secundària. S'hi dedicà a les acaballes de la seva trajectòria com a ballarí, passada la seva època àlgida d'èxit internacional dels anys 50. Així, les obres exposades a la Fundació Miró van ser realitzades entre l'any 1960 i 1970.

Segons apuntà el director de la Fundació, Aurelio Torrente, la relació d'amistat que uní Miró amb Escudero es trasllueix en els dibuixos del ballarí «bastant mironians», col·loristes i amb fort caràcter naïf, vertebrats tots ells per la figura del ballarí o la ballarina, amb els braços enlaire i diferents posicions pròpies del ball flamenc. Amenitzada amb música dels balls flamencs, l'exposició s'inaugura avui vespre a l'espai cúbic de la fundació, on romandrà exhibida fins al dia 3 d'octubre.

Amb els dibuixos, provinents en bona part de la col·lecció privada de Pere A. Serra i del fons de la Fundació, hi conviuen fotografies de l'artista, en què apareix ballant en solitari o al costat de la que fou la seva principal acompanyant en l'espectacle, Carmita García. Un element també fonamental a la mostra és el llibre Mi baile, autobiografia publicada pel ballarí l'any 1947, en què s'inclou el famós «decàleg» del ball flamenc masculí. El volum, que dóna títol també a l'exposició, roman integrat a l'espai expositiu i servirà perque els visitants puguin arribar més a prop de la figura d'Escudero.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.