muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Reunió de científics a Nova York per estudiar el risc de col·lisió dels grans asteroides amb la Terra

Els astrònoms han convertit els asteorides en el seu objecte preferent d'investigació, perquè posseeixen els materials que permetrien construir futures ciutats a l'espai i poden, amb la seva trajectòria, determinar l'incert destí de la Terra.

Demà, destacats astrònoms de la NASA i de diferents agrupacions astrofísiques analitzaran, a la Universitat Cornell de Nova York, el risc de col·lisió amb la Terra que amaguen els grans asteroides. El missatge de tranquil·litat és unànime. El risc per a la Terra és mínim. Però Paul Chodas, del Jet Propulsion Laboratory de la NASA, opina que només el 15 per cent dels asteroides amb capacitat de provocar a la Terra un gran cataclisme ha estat descobert.

El cinema de ficció, amb pel·lícules com Armaggedon o Deep Impact, ha magnificat la transcendència donada a aquests cúmuls erràtics de ferro, pedra i carbó, opinen alguns científics.

Però la col·lisió de l'anomenat Shoemaker-Levy contra Júpiter, recollida per nombrosos telescopis, i que provocà una gegantina explosió al planeta, demostra que la possibilitat d'una topada existeix. Si fos així, la trobada d'un dels més de 2.000 asteroides d'una mida superior a dos quilòmetres que existeixen provocaria a la Terra un mal comparable al de diferents bombes d'hidrogen. El nigul de pols que aixecaria i els moviments oceànics que provocaria podrien posar en perill la vida a la Terra tal com la coneixem, diuen astrònoms que treballen en models a escala.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.