algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Patrimoni

El nou monestir de Sant Pere de Rodes El príncep Felip de Borbó inaugurà ahir al migdia la restauració del monestir de Sant Pere de Rodes, al costat del president de la Generalitat, Jordi Pujol, el conseller de Cultura, Joan Maria Pujals, i el president de la Fundació Caja Madrid, Miguel Blesa. Aquesta darrera fase de restauració, en la qual s'han invertit 600 milions de pessetes, ha estat costejada a parts iguals pel Govern català i la Fundació. El príncep, que realitzà el seu discurs en català, destacà la importància de la restauració del Monestir de Sant Pere de Rodes i afirmà que per salvaguardar el llegat d'una cultura tothom ha de participar-hi, ja que «també correspon al conjunt dels ciutadans i a entitats privades prendre consciència del seu paper en aquesta tasca».EPR.

• Literatura

La casa de Hemingway a Cuba Un museu de Florida inaugurà ahir, en el centenari del naixement d'Ernest Hemingway, una col·lecció d'objectes de «Finca la Vigía», la residència de l'escriptor nord-americà a l'Havana, després d'arribar a un acord amb el Govern de Cuba. La mostra d'objectes personals de Hemingway, que s'exhibirà fins a gener, inclou una màquina d'escriure, una canya de pescar, una col·lecció de fotografies en blanc i negre de l'escriptor i fins i tot una part del seu vaixell, El Pilar, tots ells objectes que surten per primera vegada de Cuba en 35 anys. També forma part de l'exhibició «Papa, un tribut a Ernest Hemingway», una col·lecció de manuscrits de la biblioteca John Fitzgerald Kennedy que inclou planes de la seva novel·la sobre el pescador cubà El vell i el mar.EFE.

El llibre censurat pel Vaticà, a Espanya Edicions B publicarà pel setembre a Espanya el llibre Via colvento in Vaticano, (Lo que el viento se llevó en el Vaticano), tot i que no se sap si serà amb aquesta traducció. Es tracta d'un llibre censurat pel Vaticà, que ha portat al seu segrest de les llibreries i al processament de Monsenyor Marinelli, un dels autors. Ha estat escrit per un grup de sacerdots i religiosos que treballen als organismes pontificis i que s'han decidit a narrar la seva versió del que passa a l'interior. Al llibre, es refereixen a la corrupció, la connivència de les altes jerarquies amb els polítics i la policia, el poder de la massoneria, favoritismes i assassinats, i els que millor hi queden retratats són els papes.EPR.

• Art

«Deixar en pau» les restes de Veláquez El director del Museu del Prado, Fernando Checa considera que la possible troballa del cos de Velázquez «no aportaria res ni a la història d'Espanya ni a la de Madrid», i per això afirma que les restes del pintor sevillà «s'han de deixar en pau, siguin on siguin». Checa assegurà que «és absolutament grotesc» que s'emprin esforços per localitzar «els ossos» de Velázquez, i que el millor homenatge que es pot retre al pintor en el 400 aniversari del seu naixement és «contemplar els seus quadres i admirar-los, que és el que a ell li agradaria».EFE.

• Institucions

Fundació Torrente Ballester La Xunta, la Universitat de Santiago, l'Ajuntament compostel·là i la família de Gonzalo Torrente Ballester signaren ahir a Santiago l'acta de constitució de la Fundació que porta el nom de l'escriptor gallec. En el decurs de l'acte, la vídua de l'escriptor assegurà que amb la constitució de la Fundació es compleix amb la voluntat de Torrente Ballester, qui va dir «que estaria satisfet de veure les primeres passes de la Fundació».EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.