algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Investigadors creuen possible la colonització de Mart al 2015

La colonització de Mart, «amb un cost aproximat de 8'2 bilions de pessetes» podria començar d'aquí a quinze anys, 45 després de l'arribada de l'home a la Lluna, va dir l'investigador nord-americà Jeff Kargel, que assistia ahir a la commemoració, a Espanya, d'aquesta fita en la conquesta de l'espai. Kargel, del Servei Geològic dels Estats Units, veu «raonable» el començament de la colonització de Mart a partir de l'any 2015, data en la qual s'estableix «el pròxim gran pas» per la humanitat.

El científic va calcular el cost de transportar l'home a Mart en uns 8'2 bilions de pessetes que haurien de ser sufragats pels països més rics del món durant més d'una dècada, per la qual cosa «el preu no és en realitat tan elevat». Però, al seu parer, seran encara molts els inconvenients fins que l'home trepitgi un altre planeta, com augmentar la capacitat energètica per als llançaments i obtenir recursos naturals per a la futura població en el planeta colonitzat. Busey va opinar que «s'ha de fer veure a la gent els beneficis de la conquesta de l'espai, que no són evidents», com ja va ocórrer amb el programa Apol·lo de la NASA.

D'altra banda, l'equip científic espanyol que analitza des de fa un any i mig un fragment del meteorit marcià ALH84001 ha trobat en el seu interior indicis d'una possible activitat biològica, va afirmar Jacek Wierzchos. El fragment marcià va ser trobat en els anys 80 a l'Antàrtida, i el 1997 va ser duit a Espanya per ser estudiat per l'investigador nord-americà i col·laborador de la NASA Imre Friedmann.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.