algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els EUA celebren l'arribada de l'home a la Lluna ara fa trenta anys

La NASA posarà en òrbita el transbordador «Columbia» amb cinc tripulants

Els Estats Units celebren avui el trigèsim aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna. Ho faran amb tota una sèrie d'actes amb què els protagonistes de la històrica missió tractaran de renovar l'interès per l'exploració espaial. Les celebracions se centraran a Washington, on Neil Armstrong, el primer home que va trepitjar la Lluna el 20 de juliol del 1969, participarà amb els dos altres tripulants de l'Apolo 11 en un acte al Museu d'Aeronàutica i de l'Espai, el més visitat del món. És la primera vegada que fan una presentació junts des del 1994. A més, els tres astronautes tenen previst gravar un programa especial per commemorar el moment històric que varen protagonitzar.

Aquest dia de celebració també es muntaran exposicions i actes de record a totes les escoles del país i a les principals oficines del Govern. La televisió i les emissores de ràdio repetiran una i altra vegada el moment quan el mòdul d'allunitzatge de l'Apolo 11 es posà sobre la Mar de la Tranquil·litat.

Armstrong digué al seu temps que la seva passa damunt la Lluna va suposar «una gran passa per a la humanitat». Durant l'allunització, Armstrong fou seguit per Edwin Aldrin, mentre Michael Collins, l'altre astronauta de l'Apolo 11 els esperava al mòdul de comandament, a l'òrbita lunar. En una altra ocasió, en una conferència de premsa al Centre Espacial Kennedy, per celebrar el llançament de l'Apolo 11 el dia 16 de juliol del 1969, Armstrong va suggerir que el seu país iniciàs els preparatius per posar un home sobre la superfície del planeta Mart dins un termini de 20 anys. El famós astronauta americà va recordar als assistents que el «Programa Apolo» demostrà que l'home no està fermat a la Terra i que les seves possibilitats no tenen límit.

Altres astronautes s'uniren a aquesta opinió i es demanaren per què els Estats Units varen abandonar els viatges a la Lluna i altres activitats per dur l'ésser humà a altres planetes del Sistema Solar. Eugene Cernan, qui fou el darrer dels dotze astronautes que varen trepitjar la Lluna l'any 1972, va dir que no li semblava cap honor tancar una llista tan honorable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.