nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El coet amb provisions cap a l'estació «Mir» va ser llançat ahir sense cap tipus de problemes

Els cosmonautes desencoblaran la vella nau el diumenge

El coet de llançament Soyuz que posarà en òrbita la nau de càrrega Progress M-42 amb subministraments per a l'estació espacial Mir, s'enlairà sense novetat a les 16.37 GMT d'ahir, del cosmòdrom de Baikonur (Kazakhstan). El llançament va tenir lloc dos dies després del previst després que el Govern kazakhstanès prohibís totes les operacions russes en el cosmòdrom a causa de l'explosió en ple vol d'un coet Proton K el passat dia 5.

L'explosió que, segons Kazakhstan, va escampar tones de combustible altament tòxic sobre el seu territori va forçar una negociació contra rellotge entre Moscou i Astana per poder dur a la Mir tones d'aliments, aigua i equips tècnics. Una vegada que la Soyuz hagi posat en òrbita la nova nau de càrrega, els cosmonautes de la Mir desencoblaran la vella, que caurà a aigües del Pacífic i deixaran el moll liure per a l'acoblament, previst el pròxim diumenge a les 17.56 GMT.

Segons el centre de control de vol espacial ja ha estat instal·lat i revisat el funcionament del sistema tory que permetrà a la tripulació realitzar la maniobra en el cas que fallin els sistemes de règim automàtic. Aquest sistema va ser instal·lat després que un altra nau Progress, la M-34, xocàs contra el modul Spektr de la plataforma espacial el juny del 97, en el més greu d'una llarga llista d'accidents patits per la Mir en els darrers anys. Després de l'acoblament de la Progress, els cosmonautes russos Victor Afanasiev i Serguei Asvdeyev tenen previst realitzar un passeig espacial el pròxim divendres per desmuntar equips i aparells francesos instal·lats en el fusellatge de la Mir per a la realització d'un experiment científic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.