nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
17°

Breus

• Museus

Conveni del Reina Sofia amb el MOMA El director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, José Guirao, i el seu homòleg del Museu d'Art Modern de Nova York (MOMA), Glenn Lowry, varen signar ahir a Madrid un conveni de col·laboració en l'àrea de conservació i restauració d'obres d'art modern, un tema fonamental per aquesta mena de museus i en la qual ambdós són pioners al món. Segons apuntà Lowry, l'estudi i l'anàlisi són «objectius fonamentals dels museus d'art modern», per «la constant innovació dels materials i tècniques dels mestres contemporanis, i l'atapeïda agenda d'exposicions». El conveni signat ahir comporta la posada en marxa de projectes comuns i ja se n'han seleccionat temes com estudis reflectogràfics, tècniques de conservació de paper o investigacions químiques. A més, suposarà l'intercanvi i formació de professionals dels dos museus, com també la col·laboració en seminaris, col·loquis i reunions.EPR.

• Art

Els drets d'imatge de Dalí El Tribunal Suprem manté amb fermesa l'ordre ministerial que concedí a la Fundació Gala-Dalí la gestió dels drets d'imatge del pintor Dalí heretats per l'Estat espanyol, ja que el plet sobre aquesta qüestió l'ha de resoldre la jurisdicció civil, segons la sentència que es va fer pública ahir. La societat Demart Pro Arte, que presideix l'exsecretari del pintor, el francès Robert Descharnes, reclamà al Suprem els drets al·legant que Dalí havia signat l'any 1986 amb aquesta empresa, a Amsterdam, un contracte de «cessió temporal dels drets d'autor» que acaba l'any 2004.EFE.

Recuperar un Sysley 60 anys després El baró Pierre de Gunzburg ha interposat una demanda de receptació davant del tribunal de gran instància de París per recuperar un quadre de Sisley que va desaparèixer l'any 1939 de l'ambaixada argentina i que atresora un col·leccionista francès. L'aristòcrata francès, que va emprendre la recerca del llenç impressionista fa dues dècades, va trobar-lo al Japó l'any 1985, quan s'exposà en una retrospectiva d'Alfred Sisley al Museu d'Art de Tòquio. La tela, Soleil de printemps, le Loing, va ser adquirida pel banquer Louis Hirsch, padrí de l'aristòcrata francès, l'any 1900. El nom del col·leccionista japonès que actualment posseeix el llenç roman en absolut secret.EFE.

• Literatura

La lírica espanyola des de l'Edat Mitjana Dos actors i una cantant duen a terme un recorregut dramàtic per la poesia més significativa de la lírica espanyola en un espectacle que es presenta la setmana vinent al Festival d'Estiu de Barcelona, el Grec, i que inclou cançons de la tradició trobadoresca i arabigoandalusí. Es tracta d'una «antologia» d'Ibn Hazm de Còrdova a Gil de Biedma, un muntatge compost per una selecció de prop de 40 texts de joglars, rapsodes i poetes més intimistes.EFE.

• Publicacions

Planeta s'obre als productes multimèdia El Grup Planeta ha creat la societat Planeta 2010, el president de la qual és José Manuel Lara Bosch, amb la finalitat de gestionar tots els productes de l'editorial que tenen un suport multimèdia. La nova societat va ser constituïda l'1 de juliol passat, amb un capital de més de mil milions de pessetes. Planeta 2010 gestionarà els productes editorials amb suport digital, d'Internet, vídeo, DVD, àudio i, en definitiva, tota producció que no sigui estrictament amb suport llibre.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.