algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Divendres comencen les Cançons de la Mediterrània: un festival gens comercial

Enguany, les actuacions es faran només durant les nits dels caps de setmana

84268
La regidora Carme Feliu i Joan Manresa presentaren l'esdeveniment. | J. M.

El programa de les festes d'estiu de Palma 99 està adornat, un any més, amb una interessant trobada d'artistes musicals: Cançons de la Mediterrània. Aquest esdeveniment es podrà veure al parc de la Mar, un dels escenaris més bells per gaudir de la música a l'aire lliure. Serà del 16 al 31 de juliol i, a diferència dels altres anys, només les nits dels divendres i dissabtes. La regidora de Cultura i Joventut, Carme Feliu, presentà les Cançons, que enguany tindran com a presentador-coordinador Joan Manresa, que afirmà que està «molt satisfet de poder presentar aquesta colla de grans artistes».

Des de l'any 1984, quan s'inaugurà aquest festival amb només dues artistes (Maria Carta i Maria del Mar Bonet), cada any s'han anat afegint més participants en representació de la música que es fa a la conca mediterrània. Enguany són 10 les actuacions previstes, 2 més que l'any passat: Almangre (Israel-Mallorca-Eivissa-Turquia), El Cabrero (Andalusia), Shams (Tunísia), Fathia (Itàlia), Tralla (Catalunya), Res Sé (Menorca), Sardanajazz (Rosselló), Orquestre Andalous Al Baath Al Fanni (Marroc), Longa (Mallorca) i Nena Venetsanou (Grècia).

Els artistes tenen una procedència tan diversa com els seus estils, ritmes i instruments. Carme Feliu ho resumí com la confluència de «tres esperits mediterranis: llatí, africà i illenc». En efecte, el que es pretén és reflectir l'esperit de l'àrea d'influència mediterrània, dels països que tenen sortida a aquesta emblemàtica mar. Però, tot i que la música mediterrània en certa manera s'està posant de moda, encara queda molt camí perquè entri de ple als focus comercials.

Enguany s'ha decidit fer un canvi que facilitarà que l'esdeveniment tengui una major difusió. En lloc d'actuar durant els dies entre setmana, ho faran només els caps de setmana. Així, des d'aquest proper divendres 16 de juliol, podrem gaudir de les Cançons de la Mediterrània durant sis nits de cap de setmana que «seran un plaer per a tothom», digué la regidora. Almangre (que proposen un viatge musical per la Mediterrània) i El Cabrero, figura irrepetible d'«El Cante Jondo», són els encarregats d'inaugurar demà el certamen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.