cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
21°

Mor el tercer home de la Lluna

El tercer home que arribà a la Lluna, l'astronauta nord-americà Charles Pete Conrad, morí d'un accident de motocicleta a Califòrnia, segons anuncià la Nasa divendres. Charles Conrad, de 69 anys, més conegut com «Pete», havia efectuat quatre vols a bord de les llegendàries càpsules Gemini i Apollo i del laboratori espacial Skylab.

«Com a bon humorista, en els moments greus es posava a fer bromes per fer més agradable l'ambient i n'estava molt del seu país», declarà l'administrador de l'agència espacial nord-americana. Aquest sentit de l'humor féu que fos conegut com «el còmic del cosmos». «Crec que varen tenir molts bons equips, però Pete i la seva tripulació eren dels millors», afegí.

Conrad morí a conseqüència d'una hemorràgia interna després que la seva moto llenegàs en una carretera prop d'Ojai, al nord de Los Angeles.
Pioner de la conquesta espacial, Conrad féu el seu primer viatge a l'espai el 1965, a l'època de la gran rivalitat nord-americanosoviètica, a bord del Gemini-5. Aquesta missió havia permès per primera vegada als nord-americans superar els seus rivals en el nombre d'hores passades a l'espai.

Charles Conrad tingué el seu gran moment de glòria el novembre del 1969 quan féu les seves primeres passes dins la pols de l'«oceà de les tempestes» a la Lluna i protagonitzà la primera ensopegada d'un home en el sòl llunar. Havia caigut de genolls en voler recollir una pedra al límit d'un cràter.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.