muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Breus

• Reconeixements

Medalla d'honor a Saramago El Nobel José Saramago va rebre ahir a Santander la Medalla d'Honor de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), on s'inaugurà el cicle «Martes literarios» que durà a terme la institució fins a mitjans de setembre. Saramago tornà així a la UIMP, on fa menys d'un any clausurà la passada edició del cicle que ahir va inaugurar, pocs dies abans que l'acadèmia sueca donàs a conèixer la seva designació com a nou premi Nobel de la Literatura. El cicle «Martes Literarios» comptarà amb la presència d'escriptors com Mario Vargas Llosa, qui a més rebrà el premi Internacional Menéndez Pelayo, Carmen Posadas, o Arturo Pérez Reverte, i serà clausurat per l'últim premi Cervantes, el poeta José Hierro.EPR.

Premi de Crítica Literària «Bofill i Ferro» Ramon Pla i Arxé i Jaume Medina van obtenir ahir el I Premi de Crítica Literària Jaume Bofill i Ferro, convocat per la fundació del mateix nom, en memòria del crític i poeta català (1893-1968). Els dos primers premis "que es concedeixen excepcionalment en lloc d'un únic guardó" estan dotats, respectivament, amb 200.000 pessetes i la publicació de l'obra, en una editorial que encara no s'ha donat a conèixer. Ramon Pla ha estat guardonat per Textos Crítics, una recopilació d'una quarantena d'articles, gairebé tots publicats en premsa, Jaume Medina, per la seva banda, l'ha rebut per Estudis sobre Carles Riba, majoritàriament publicats en revistes especialitzades, a més d'altres publicats a la premsa i alguns pròlegs de llibres. EPR.

• Literatura

Robatori d'un milió de dòlars en llibres Uns desconeguts robaren fa tres mesos de la Biblioteca Jagielona de Cracòvia tretze llibres antics del segle XV, valorats en més d'un milió de dòlars. Segons informà el director de la biblioteca, Kryzstof Zamorski, la notícia s'havia mantingut en secret pel bé de la investigació. En el decurs dels propers dies es farà arribar als antiquaris del país una llista amb els títols de les obres manllevades, que fins ara encara no s'ha fet pública, amb l'objectiu d'interferir a la possible venda de les obres robades. A través d'aquest mateix procediment, fa uns mesos es van recuperar uns llibres antics robats a Cracòvia del monestir dels camedulenses. DdB.

• Art

Retrospectiva informalista al Reina Sofia De Kooning, Motherwell, Kline, Bacon, Fontana, Tàpies, Giacometti, Lam i Saura són alguns dels 62 artistes de fama internacional presents a l'exposició «A rebours: la rebel·lió informalista 1939-1968», que ahir va ser inaugurada al Museu reina Sofia. La mostra reuneix més d'un centenar d'obres significatives de creadors de tot el món en el període de la postguerra, que arriben a Madrid un cop exhibides ja al Centre Atlàntic d'Art Modern de Las Palmas. Segons explicà ahir la comissària, la prestigiosa historiadora i crítica d'art Dore Ashton, la intenció no és plantejar el treball d'un col·lectiu durant un període històric, sinó mostrar el treball particular de cadascun dels artistes.EFE.

• Guardons

Premi Laurèdia d'Andorra Banca Reig ha convocat una nova edició del Premi Laurèdia de Literatura Infantil. El guardó està dotat amb 700.000 pessetes, que es concediran al millor recull d'entre 10 i 12 contes originals inèdits destinats a un públic de nois i noies de 7 a 12 anys. Els originals s'han de fer arribar per triplicat al Cercle de les Arts i les Lletres d'Andorra abans del 31 d'agost. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.