algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Breus

• Art

Inèdits de Picasso s'exposen a Badajoz El museu de Belles Arts de Badajoz exposa fins al 31 de juliol una col·lecció de dibuixos, gravats, collages i ceràmiques realitzades per Pablo Picasso que l'artista regalà a la família de Luis Miguel Dominguín entre el 1956 i 1963. A la mostra es pot comprovar la fascinació del pintor malagueny pel món dels toros, a més de la relació d'amistat que va mantenir amb el torero i la seva família. La col·lecció privada, que forma part de l'exposició titulada Picasso, homenatge al torero, només s'ha mostrat fins ara a Extremadura i reuneix obres que ni tan sols els experts coneixien.EPR.

Guggenheim: 2 milions de visitants El Museu Guggenheim de Bilbao superà ahir la xifra de 2 milions de visitants, després que s'han complit 20 mesos des de la seva obertura al públic l'octubre de 1997, informà aquest centre d'art modern i contemporani. Una d'aquestes persones que amb la seva visita va fer passar ahir la xifra de dos milions va ser l'expresident de Colòmbia Belisario Betancourt, que recorregué la pinacoteca al matí acompanyat del seu fill, indicà el Guggenheim. Durant els primers mesos de 1999 l'evolució dels visitants ha estat creixent i al començament de l'estiu s'ha advertit un major increment. Actualment, la mitjana diària de visites s'acosta a les 3.000 persones. El Guggenheim posà de relleu el fort augment de visitants estrangers, un 46 per cent del total, dels quals un 17% són francesos, un 6% procedeixen de Gran Bretanya, la mateixa proporció dels que arriben d'Estats Units i un 5% són alemanys.EFE.

• Literatura

Polèmica obra de Hemingway Precedida de polèmica i crítiques, i coincidint amb la celebració del centenari del naixement d'Ernest Hemingway, arriba a Espanya En trencar l'alba, una obra inacabada i inèdita que un dels seus fills ha convertit en llibre amb l'oposició d'altres membres de la família. En trencar l'alba ha suscitat opinions en la premsa nord-americana que han donat la raó a la resta de la família. Es tracta d'un diari novel·lat sobre les aventures de Hemingway i Mary Welsh, la seva quarta i darrera esposa, en un safari africà als peus del Kilimanjaro. La caça del lleó, l'alcohol, la política, la camaraderia en un campament africà, juntament amb una història d'amor extraconjungal de Hemingway amb una jove africana són alguns dels elements que s'entrellacen en l'obra.EFE.

Antologia de contes El filòleg Artur Ramoneda ha reunit en l'Antología del cuento español una selecció de relats breus de la història de la literatura espanyola, des del Calila e Dimna a Iriarte i Samaniego, passant per altres continguts d'obres com El Quijote, El libro del Buen Amor o Los cigarrales de Toledo. Segons indica Ramoneda en la introducció, els relats de tradició oriental varen aparèixer aviat entre els cristians de la península Ibèrica com a conseqüència de la convivència d'àrabs i jueus.EFE.

• Guardons

Premi Biblioteca Breve 2000 L'editorial Seix Barral ha convocat el premi Biblioteca Breve 2000, dotat amb cinc milions de pessetes, tres més que en l'edició passada. Les novel·les aspirants, que han de ser inèdites i escrites en espanyol, es podran presentar fins a final del proper mes de novembre. Seix Barral va recuperar l'any passat aquest prestigiós guardó, després d'un parèntesi de 28 anys. En la seva primera època, entre els anys 1958 i 1972, va premiar autors com Luis Goytisolo o Caballero Bonald.EPR.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.