algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Arnaldo Pomodoro s'afegeix a la Universíada Cultural amb una obra

La seva escultura va ser instal·lada ahir davant de la Llonja

L'escultor italià Arnaldo Pomodoro s'ha afegit al projecte escultòric de la Universíada Cultural amb una de les seves monumentals i característiques obres. Ho va fer ahir mateix, amb una escultura de grans dimensions que va ser instal·lada just al davant de la Llonja de Palma.

La peça, una llarga columna, és feta amb bronze i presenta unes dimensions molt considerables: 5'60 metres d'alçada per 60 centímetres de diàmetre. Titulada La colonna del viaggiatore (La columna del viatger), l'obra participa de les característiques que són habituals a la personal trajectòria artística de Pomodoro.

Les formes geomètriques pulides de l'exterior, en contrast amb la complexitat interior, concentren tota la simbologia de les dualitats vitals i essencials, les dualitats que caracteritzen la vida i dominen l'ésser humà. En paraules del galerista Joan Oliver Maneu, comissari de l'exposició de l'obra de Pomodoro que aquest estiu acollirà la Llonja, són les ja sabudes dualitats de «simplicitat i complicació, de vida i mort».

L'obra instal·lada, que entra a formar part de la mostra escultòrica a l'aire lliure i que serà visitada per la comitiva inaugural de l'exposició aquest horabaixa, anticipa a la ciutat de Palma la que serà una exhibició àmplia i completa de la trajectòria d'aquest imprescindible i admirat escultor, una de les figures més rellevants a l'art escultòric d'aquesta fi de segle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.