algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• PUBLICACIONS

Fascicle de l'«Enciclopèdia de Menorca» L'Obra Cultural de Menorca ha editat un nou fascicle de l'Enciclopèdia de Menorca, corresponent al tom novè, dedicat a la cultura talaiòtica. La redacció dels texts ha estat a càrrec del conseller de Cultura Simó Gornés i de l'arqueòloga del Consell Insular Joana Gual. La taula com a monument megalític exclusiu de Menorca i l'estructura del poblat talaiòtic centren bona part d'aquest fascicle, en què els autors exposen les diverses teories formulades entorn a l'origen i al significat de les taules. Entre elles, la de l'arqueòleg Lluís Plantalamor, director del museu de Menoca, qui sosté que van començar a construir-se a partir del segle XIV abans de Crist, per influència directa dels santuaris de l'illa de Malta. També hi figura la interpretació de Waldemar Fenn, que els considera llocs de culte astral després d'investigar la orientació i alienació celeste d'aquests monuments.EFE.

• INSTITUCIONS

Regulació del patrimoni cultural El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat el nou decret de regulació de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya. Aquest òrgan assessor es va crear el 1982 amb la finalitat d'emetre els informes previs a l'exportació de béns culturals, i fer les taxacions dels béns culturals adscrits a la Generalitat i dels que són donats o cedits en pagament d'imposts a l'Administració. Les modificacions introduïdes en el decret permetran adaptar la composició i funcions de la Junta a la nova normativa sobre patrimoni cultural i mecenatge i incentius fiscals, i crear una nova estructura interna, la Comissió de Valoració.EPR.

• EXPOSICIONS

La «vida política» s'exposarà a la Caixa La Fundació la Caixa de Barcelona organitzarà un cicle de cinc exposicions en què altres artistes exposaran la seva visió sobre la vida política. Les mostres formen part de la Temporada d'Exposicions i Arts Plàstiques 1999-2000, presentades ahir pel director de la Fundació, Lluís Monreal. El cicle «Vida Política», serà realitzat pels artistes Javier Peñafiel, Antonio Ortega, Francis Als, Danika Phelps, Martí Ansón. Una altra exposició presentada ahir és la dels tresors artístics de la Diòcesi de Tortosa, que s'instal·larà a la catedral.EPR.

Els triomfs del barroc a Torí Més de quatre-centes peces, pertanyents a 150 museus i col·leccions públiques i privades de 16 països han estat reunides a l'exposició «Els triomfs del barroc: Arquitectura a Europa 1600-1750», que s'inaugurarà el proper divendres a Torí. La seu escollida per a l'exposició, organitzada per «Fiat» com a celebració del seu centenari, serà la Palazzina di Caccia di Stupigni, un dels edificis barrocs més representatius de la ciutat. La mostra ofereix exemples de les distincions nacionals i regionals durant el període barroc, barroc-tardà i rococó, de Suècia a Espanya, d'Itàlia a Anglaterra i d'Europa Central fins a Rússia. DdB.

• PATRIMONI

Parc temàtic a Medina Azahara Ana Maria Vicent, directora del Museu Arqueològic de Còrdova durant trenta anys, ha denunciat davant la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando el projecte que tenen diversos empresaris de construir un parc temàtic a 500 metres del conjunt arqueològic de la ciutat califal de Medina Azahara. Segons apuntà, «El lloc és molt delicat. Ningú no s'oposa que a Còrdova es construeixi un parc temàtic, però que cerquin un altre lloc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.