algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

Les escultures de la Universíada prenen posicions

Aquesta setmana s'instal·laran i es reubicaran totes les obres

69576
L'obra de Joan Costa és la darrera peça arribada a Palma.

És la setmana prèvia a la inauguració de la Universíada 99 i s'han accelerat les tasques perquè tot sigui a punt. Aquesta intensificació també afecta a les 30 escultures que poblaran Palma, moltes de les quals estan arribant a l'Illa i prenen posicions per a la data ja imminent, el tres de juliol.

Bona part de les peces han anat arribant a Mallorca de manera gradual, i es troben en procés de reubicació als seus emplaçaments definitius, com és el cas dels Atletes de Jaume Mir, que presidiran l'estadi de Son Moix. D'altres, arribaran en els propers dies i fins i tot algunes, com és el cas de l'obra d'Andrés Nagel, resten a l'espera que el seu autor es decideixi per un indret de la ciutat.

Tot i així, són moltes les que han trobat el seu àmbit idoni. A la plaça del Portal de Santa Catalina, inicial punt d'encontre de les primeres escultures enllestides, tan sols hi quedaran les de Dennis Oppenheim, Bill Woodrow i Anthoni Caro. L'obra de Mompó ha estat traslladada al passeig de Mallorca, al costat de l'obra de Wolf Vostell i la de Joan Costa, mentre que el Gran ocell de Ferran Aguiló niarà a l'interior de la Riera.

El recorregut des de la plaça fins al passeig marítim és traçat per un bon nombre d'obres. Començant per l'esfera de pedra de Manolo Paz, el camí és seguit pel bronze de Markus Lüpertz i les escultures d'Agustí Roqué i de Julio Le Parc, fins arribar a la de Pep Llambias, situada al passeig de Sagrera. També a la cara marítima s'ubicarà l'obra de Sirvent, així com la de Betty Gold, al peu del baluard de Sant Pere.

L'entorn de la Feixina ha atret un bon nombre d'escultors, que l'han triat per col·locar les seves obres: Amador Magraner, Horacio Sapere, Dan Graham, Phillip King, Antonio Socias, Albert Rouiller, Pablo Serrano, Joan Bennássar i Aligi Sassu. Segons fonts de Cort, la mostra escultòrica serà inaugurada el proper divendres a vespre per una comitiva d'autoritats i artistes, que passejaran per aquest recorregut, un «patrimoni que Palma incorpora per sempre a la seva història» i que serveix de «digne avançament del que serà el Museu d'Art Modern i Contemporani».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.