cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

La Oreja de Van Gogh: «El que ens ha passat no és normal»

El grup donostiarra revelació de l'any actua dissabte a Santa Margalida

63656
Amaia, la veu personalíssima d'aquest grup, amb els companys de formació.

Varen començar en el món de la música gairebé de bromes, però sense proposar-s'ho han esdevingut el gran grup revelació del pop espanyol del darrer any. Són La Oreja de Van Gogh, cinc joves estudiants de Sant Sebastià, que passaren dels locals d'assajos a les mans d'una multinacional com Sony. Dissabte actuaran al poliesportiu de Santa Margalida juntament amb Rafa Ferrà. Amaia Montero, la veu del grup, explicà a Diari de Balears com viuen l'èxit, un fenomen que, asseguren, no els ha canviat la vida.

"Com es presenta l'estiu? Teniu molts de concerts prevists?
"Tenim més de noranta gales.

"Això és una bogeria!
"Sí, és dur, però també és molt gratificant. Et trobes molt a gust quan la gent veus que respon molt bé al teu treball, quan se saben les lletres del disc, quan segueixen les cançons.

"En el moment d'actuar, però, no és un poc limitat el fet de només tenir un treball per presentar?
"És que no només presentam Dile al sol. També feim temes que no estan publicats, i que eren anteriors, i altres cançons noves. És més ampli.

"Com es porta això de ser el «grup revelació», el grup més fresc, el millor... Tot plegat no fa una mica de vertigen?
"La veritat és que estam gaudint de tot el que ens està passant. És molt reconfortant que se'ns reconegui la feina, tot és molt bonic, no hi ha res que hi faci ombra.

"Però no fa por enfrontar el nou treball, que tot el que són lloances siguin després pals?
"Home, això és una cosa que no està en les nostres mans. El proper disc l'intentarem fer igual que vàrem fer el primer, que no sabíem ni que l'enregistraríem. Ho intentarem fer el millor possible, sense pressions.

"Noranta actuacions, milers de discs venuts... tot plegat us deu semblar com un somni, perquè vosaltres vàreu començar jugant.
"Nosaltres érem com un de tants grups que tocàvem al nostre local. Llavors començàrem a preparar maquetes, a presentar-les a concursos. Una arribà a Sony Music, que ens en demanà més perquè estava interessada. Enregistràrem nous temes i, finalment, gravàrem l'àlbum.

"És com un conte...
"Home, la veritat és que no sol passar. Nosaltres érem un grup normal i corrent, no ens ho pensàvem mai. El que ens ha passat no és normal.

"I la fama, com es porta, sobretot tu, que ets la cantant?
"El millor possible, però tot plegat és una mica sorprenent. De ser una persona totalment anònima passes que, quan vas pel carrer, diguin «mira, és n'Amaia de La Oreja», és una sensació bastant estranya.

"I el nou disc, com està? Ja hi feis feina?
"Ara mateix estam immersos en la gira. Després de l'estiu anirem a fer un parell d'actuacions per Sud-amèrica. El nou disc quedarà per a més endavant.

"I els «potes» pels bars de Sant Sebastià, quan?
"Quan tinguem vacances. Encara que siguin quatre dies!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.