algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

El disc de Poema Harmònic «Música vocal» de Francesc Guerau ja és al carrer

Peces inèdites del compositor mallorquí Francesc Guerau ja són immortals. Música vocal és el títol del disc compacte que ha sortit al mercat enregistrat per Poema Harmònic, una formació que va néixer al mateix temps que la gravació del disc. Són nou cançons, quatre d'elles temes inèdits de Guerau acompanyats d'altres peces de compositors de l'època, Sebastià Duron, Juan del Vado i Clemente Ymaña, per tal de situar Guerau dins el context del barroc espanyol pel que fa a la música vocal.

La iniciativa va sorgir de la Conselleria de Cultura del Govern balear amb motiu del 350è aniversari del compositor mallorquí. Ha estat enregistrat als estudis d'Ona Digital i la producció executiva i coordinació del disc ha estat a càrrec del musicòleg Pere Esterilch.

El grup Poema Harmònic, que agafa el títol d'una de les obres per a guitarra de Guerau, està format per veus mallorquines, moltes d'elles sorgides de la Coral Universitària de les Illes Balears. Sota la direcció de Kym Amps, reconeguda internacionalment com a membre del grup The Scolars, el cor de cambra ha interpretat aquests temes.

Les partitures foren descobertes per la soprano anglesa a la Biblioteca Nacional de Madrid. Incipit lamentatio Jeremiae, Vespere autem Sabbati, Alerta que de los montes O nunca tirano amor són les peces inèdites. Els integrants del cor de cambra Poema Harmònic són: Marta Aguiló, Mònica Zuzama, Joana Furió, Dolors Morell, Rafel Domingo, Gerard Abril, Joan Seguí i Josep Alarcón.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.