cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Breus

• NOVEL·LA

Grau «assassina» Pujol La periodista Anna Grau publicarà aviat El dia que va morir el president, una novel·la de política-ficció en la qual es demana què passaria si el president de la Generalitat, Jordi Pujol, aparegués assassinat amb un ganivet clavat entre el coll i l'esquena. Grau, nascuda a Girona el 1967 i cronista del diari Avui, debuta com a novel·lista amb aquesta obra en clau d'humor que publicarà l'Editorial Empúries. En el primer capítol de la seva obra es planteja la mort de Pujol i com el president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, posseeix una carta del president en què el nomena successor. Tot seguit, apareix el convergent Joaquim Molins amb una altra carta de Pujol en la qual es diu que qualsevol escrit que tengui Duran i Lleida és fals. E.P.

• PINTURA

Art de «butxaca» Las Meninas i El entierro del Conde de Orgaz compten ja amb un llibre de butxaca, és a dir, de baix preu i petit format, però acompanyat de bones reproduccions i d'un text elaborat per especialistes com Fernando Marías o Francisco Calvo Serraller. Es tracta dels nous números de la col·lecció Mitos Arte, que s'inicià l'abril dirigida per Calvo Serraller per a l'editorial Electa, en la mateixa línia dels Mitos Poesía de Grijalvo Mondadori. En aquesta ocasió compten amb un format de 12 per 17 d'unes 64 planes i prop de 40 il·lustracions. A més d'aquests dos monogràfics sobre La Meninas i El entierro del Conde de Orgaz, la col·lecció ha publicat també un número dedicat al pintor Salvador Dalí, d'Agustín Sánchez Vidal, que ha seleccionat reproduccions de diversos quadres representatius del pintor, entre ells Muchacha en una ventana. El llibre dedicat a Las Meninas, de Fernando Marías, inclou així mateix un autoretrat de Velázquez i altres quadres del pintor. EFE.

• POESIA

Juan Manuel González, optimista L'escriptor i crític Juan Manuel González, darrer premi de poesia Rafael Alberti per la seva obra Luces inciertas, manifestà amb motiu de l'edició d'aquest volum que «la poesia èpica i amb sentit social torna a les llibreries espanyoles, per la feina d'alguns autors de les generacions del 80 i 90». «Aquesta poesia, feta tant des de nuclis progressistes com des de cercles conservadors, i de les quals en són exemples la meva pròpia obra, per una banda, i la de Julio Martínez Mesanza per un altra, torna a ser apreciada i reclamada pels lectors, especialment pels més joves», precisà González. EFE.

• CELEBRACIONS

Marató de contes de Guadalajara L'edició d'enguany de la Marató de Contes de Guadalajara, que va concloure ahir, ha tornat a batre el rècord fins a arribar a les 47 hores de relats ininterromputs davant de les 46 de l'any passat, amb un total de 880 participants de totes les edats i amb el Palacio del Infantado com a escenari. Segons informà Santiago Díaz, membre de l'organització de la marató, en aquesta octava edició s'han contat 640 contes, vint més que l'any passat, cosa que representa un rècord de relats d'una marató que enguany s'ha dedicat a «viatjar» per deu localitats de la província. Guadalajara s'ha convertit aquest cap de setmana i un any més en la ciutat dels contes i encara que en les previsions no figurava la d'ampliar-ne el nombre d'hores, s'ha aconseguit gràcies a la «bona disposició i ganes de participar dels contadors de contes», que han relatat tot tipus de narracions, en diversos idiomes, i en alguns casos amb música inclosa. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.